biZbuZZ: Kreiranje online sadržaja – Dragan Varagić

30.10.2008.

Dragan Varagić je ove godine održao prezentaciju na temu “Kreiranje online sadržaja – Pisanje za web“. Prema našoj krajnje subjektivnoj i kritičkoj oceni, ovo je bila najbolje strukturirana prezentacija prvog dana biZbuZZ-a.

 

Slušaoci su čuli kako posetioci sajtova skeniraju sadržaj, odnosno ne čitaju ga detaljno već najvećim delom prolaze kroz naslove i podnaslove, zadržavajući se maksimalno 30 sekundi na jednoj stranici. Izneti su i veoma kritični stavovi na temu intro (tzv. “izaberi jezik”) stranica, kao i full flash sajtova.

Pomenuta je i fraza Digital Asset Optimization, kao i korišćenje Google trends alata, te Piramida 1-2-3, koja se bavi strukturiranjem vesti koje se pišu za web.

Na kraju je gospodin Varagić dao savet kako ne treba pisati – kroz sedam saveta. Šta reći, osim da je i ove godine prezentacija bila na očekivanom nivou, doduše više okrenuta nekim osnovnim principima, koji su imajući u vidu strukturu publike (mnogo mladih) bili sasvim na mestu.

Kompletnu prezentaciju možete preuzeti ovde.

Komentarišite ovo predavanje! Neka se i vaš glas čuje – da li je bilo zanimljivo, da li imate zamerke ili se ne slažete sa onim što je rečeno?

Autor: Vladimir Trkulja

1 komentar

Ivana (ivanaj.blogspot.com)
03.11.2008. @ 13:12

Odusevljena 🙂


DODAJ KOMENTAR