biZBuZZ: Ne možete upravljati onim što ne merite – Tatjana Lukić

31.10.2008.

Tatjana Lukić je već 10 godina u IT poslu, a poslednje 3 godine se bavi web analitikom – uspešno, ako je suditi po vanredno kvalitetnom predavanju koje je održala.
 
Budući da je, uslovno rečeno, ‘tradicionalno’ oglašavanje po definiciji problematično u pogledu merljivosti rezultata i efekata (Tatjana je navela čuveni Vonamejkerov citat), oglašavanje na novim medijima se zaista može posmatrati kao velika promena principa i prakse marketinga.

Predavanje je bilo fokusirano na svojevrsnu ironiju koja proizilazi iz ‘svemerljivosti’ marketinških aktivnosti na Internetu: velika prednost je da možete pratiti sve, a velika mana je da morate pratiti sve – koji su najrelevantniji podaci i načini za njihovu analizu?

Kroz interakciju sa publikom videlo se da veliki broj ljudi prisutnih u sali (odokativno četrdesetak) koristi Google Analytics dok samo petoro koristi ovaj alat za praćenje konverzija. Tatjana je na ovo ukazala kao na dobar primer razlike između statistike i analitike. Jedan od prioriteta analitike se odnosi na zavisnost ROI od promena na sajtu.

Za više detalja (uključujući i detaljnu listu indikatora uspeha sajtova sa sadržajem) preuzmite prezentaciju i ako u budućnosti vidite da Tatjana Lukić drži neko predavanje nemojte ga propustiti.

Preuzmi slajdove sa ovog predavanja.

Komentarišite ovo predavanje – da li je bilo zanimljivo, imate pohvale ili kritike?

Autor: Vukašin Stojkov

2 komentara

Dragana Ljujic
01.11.2008. @ 11:12

Bilo je dosta kvalitetnog sadrzaja na konferenciji, ali ovo je najjkvalitetnije i najprofesionalnije po mom misljenju. I jaaaako korisno…

04.11.2008. @ 13:57

Ovo je bilo najbolje predavanje na seminaru!


DODAJ KOMENTAR