biZbuZZ: Oglasni potencijal web sajtova u Srbiji – Rade Tričković

30.10.2008.

Prezentaciju na temu “Oglasni potencijal web sajtova u Srbiji” je održao Rade Tričković, ispred firme httpool, na kojoj su posetioci mogli da čuju odgovore na pitanja “Šta website treba da ima u ponudi? ”, “Kako izgleda optimalan oglasni model?” i “Kakvi sajtovi ostvaruju najveće prihode od oglašavanja?”.

 

Ova prezentacija je bila vrlo konkretna i direktna, najveća domaća Internet oglašivačka mreža je predstavila svoja iskustva iz prakse, i dala smernice vlasnicima sajtova kako da na najbolji način iskoriste oglašivački potencijal svojih sajtova.

Pored odgovora na pitanja uz uvodnog teksta, gospodin Tričković je prikazao analizu oglasnog modela sajta blic.rs, osvrnuo se na Facebook banera, i dao pregled strukture prihoda zavisno od teme kojom se sajt bavi.

Sve ovo možete pogledati u prezentaciji koju možete skinuti ovde.

Zanimljiv (i prilično nebitan) detalj je da je tokom ovog predavanja došlo do “odlepljivanja” panoa sa sponzorima, pa je httpoolov logo (inače generalni sponzor konferencije) ostao da visi:

Komentarišite ovo predavanje! Neka se i vaš glas čuje – da li je bilo zanimljivo, da li imate zamerke ili se ne slažete sa onim što je rečeno?

Autor: Vladimir Trkulja


DODAJ KOMENTAR