biZbuZZ: SEO i monetizacija – Nikola Mitić

30.10.2008.

Jednu od stručnijih prezentacija na ovogodišnjoj konferenciji bIZbuZZ održao je Nikola Mitić, menadžer projekata u Vast-u i specijalista za internet marketing, na temu “SEO i monetizacija“. Prema priznanjima ljudi iz publike, on je itekako imao šta da kaže i nauči prisutne kolege.

 

Nikola je kroz svoju prezentaciju prikazao mnogo načina za zaradu na Internetu, sa posebnim naglaskom na tehničke i organizacione parametre koje prilikom toga treba imati u vidu.

Nikola Mitić

Čuli smo da faktori koji prevashodno utiču na rangiranje sajta na pretraživačima jesu on site SEO i dobro linkovanje (interno i eksterno).

Poruka koja se provlačila kroz većinu slajdova, da bi na kraju bila i vokalizovana – odmah na početku nekog Internet orijentisanog posla treba izvršiti monetizaciju budućeg sajta – odnosno definisati načine na koje će sajt praviti prihode.

Još jedan stav koji je Nikola izneo jeste da Google ne uzima u obzir validnu xHTML i CSS sintaksu prilikom rangiranja sajtova na stranicama sa rezultatima pretrage.

Sve ostale detalje (a zaista ih ima mnogo) i primere pogledajte u njegovim slajdovima, koje ćemo okačiti na sajt u toku večeri (ili noći, ukoliko zaglavimo u Nišu :D. Ipak ćemo ih okačiti tek sutra, kada ih dobijemo od organizatora).

Komentarišite ovo predavanje – da li je bilo zanimljivo, imate kritike ili pohvale?

Autor: Vladimir Trkulja


DODAJ KOMENTAR