biZbuZZ: Uloga Internet medija u promociji prirodnih vrednosti Srbije – Milan Ružić

31.10.2008.

Predavanje Milana Ružića o Ulozi Internet medija u promociji prirodnih vrednosti Srbije je bilo pravo osveženje, imajući u vidu fantastične slike koje su prikazivane tokom prezentacije. Naravno, njegovo predavanje neće ostati upamćeno samo po tome, pošto je skrenuo pažnju na vrlo ozbiljne stvari – odnosno propuštanje da se naša prirodna baština prezentuje širom sveta putem Interneta.

 

Posle dva dana predavanja prepunih statističkih podataka o poseti, analizama datih rezultata, projekcija, i sl. pravo osveženje je videti slike prirodnih bogatstava naše zemlje, i od nekoga ko se zaista razume u to, čuti da je Srbija zaista bogata zemlja. Barem na taj, flora i fauna način…


Milan je istakao da država nema jasnu strategiju promocije prirodne baštine, a da web sajtovi nacionalnih parkova, iako postoje, često imaju vrlo zastareo sadržaj. Ostali rezervati u najvećem broju slučajeva nemaju nikakav vid prisustva na Internetu.

Milan je prezentovao sajt wild-serbia.com na kome već nekoliko godina radi sa koleginicom, promovišući prirodne lepote Srbije svima koji žele da ih upoznaju.

Preuzmite slajdove

Komentarišite ovo predavanje – da li je bilo zanimljivo, imate pohvale ili kritike?

Autor: Vladimir Trkulja

1 komentar

Ivan
08.12.2008. @ 22:39

Bolje bi bilo da pozurimo, jer je sada u modi da u zasticenim prirodnim oblastima Srbije gradimo skijalista. Neke vrste na Staroj planini koje su samo tu mogle da se nadju i nigde vise na Svetu, su nestale. Priroda je bogata (mada nisam ni u to siguran) ali se naveliko u naletu ovog divljeg kapitalizma i sveopste otimacine, unistava. Internet prezentacije o prirodi Srbije svakako fale, i Ruzic radi pravu stvar. Samo sto to moze da bude smetnja ministrima “skijasima”.


DODAJ KOMENTAR