biZbuZZ: Upravljanje korisnički generisanim sadržajima – Miloš Lalić

30.10.2008.

Miloš Lalić, direktor sajta putovanja.info, kroz iskustvo svoga sajta sa korisnički generisanim sadržajima, predstavio je njihov značaj i načine za privlačenje i zadržavanje korisnika. „Kada ostavite komentar vi ćete se vratiti – uvek vas interesuje da li vam je neko nešto odgovorio i kakve su reakcije“, kaže Lalić.

 

Nakon kratkog pregleda razvoja interneta i načina komuniciranja, Lalić se osvrnuo na vrste i primere korisničkog sadržaja, među kojima su najbitniji: komentari, blogovi, forum, često postavljanja pitanja, kao i sajtovi koji su u potpunosti sačinjeni od korisničkih sadržaja – društvene mreže, blogovi, vikipedija…

Miloš Lalić - Putovanja.info

Preporuke direktora sajta putovanja.info su:

Sistem za unešenje korisničkih sadržaja mora biti veoma jednostavan i prijatan za upotrebu, kako bi korisnici poželeli da se vrate i ponovo napišu svoja iskustva.

Korisnike treba motivisati – putovanja.info su zajedno sa sponzorom organizovala nagradnu igru, u kojoj se mogao osvojiti jedan fotoaparat mesečno, i to je rezultiralo velikom aktivnošću korisnika koji su unosili svoje fotografije.

Lalić je najavio i dalji razvoj sajta, koji će se širiti ka modelu društvene mreže, sa mogućnošću posetilaca da naprave svoje profile.

Preuzmite kompletnu prezentaciju ovde.

Komentarišite ovo predavanje – da li je bilo zanimljivo, imate kritike ili pohvale?

Autor: Dragana Petković


DODAJ KOMENTAR