BizSpark Community Zagreb – 4. sastanak

28.06.2011.

Microsoft BizSparkMicrosoft Hrvatska organizuje okupljanje članova i Network Partnera BizSpark programa. Glavna ideja zajednice je u razmjeni iskustava, neformalnom druženju te dijeljenju informacija koje su zanimljive mladim tvrtkama. Sastanak će se održati u 28.6.2011. (utorak) od 16:30 do 19:00 sati u uredu Microsofta Hrvatska, Turinina 3, Zagreb.

 

Na ovom sastanku osvrnut ćemo se na resurse i podršku koja je dostupna BizSpark tvrtkama u okviru Microsoft programa, te na nadolazeća događanja i aktivnosti koje će Microsoft Hrvatska iMicrosoft Innovation Center (MIC) provoditi za tvrtke – članove i Network Partnere BizSpark programa u nadolazećem razdoblju.

Agneda

16:30 – 16:45 [Uvod i raspored]

Nekoliko uvodnih riječi i novosti iz Microsoftovog svijeta u razdoblju koje dolazi

Tomislav Tipurić, Microsoft Hrvatska d.o.o.

16:45 – 17:45 [Od ideje preko investicije do proizvoda]

Što čini ideju potencijalom za investiciju, a što ne? U čemu je razlika, koje su ključne pretpostavke i o čemu treba voditi računa? Na koji način osvojiti pažnju investitora i osigurati novac za razvoj proizvoda, marketing i zapošljavanje ključnih ljudi? Koji su putevi za startup iz Hrvatske s ambicijama na globalnom tržištu? ShoutEm je projekt koji se razvija već nekoliko godina i nekoliko puta je promijenio smjer i poslovni model. Objasnit ćemo na koj način donosimo odluke i koji su bili ključni koraci u razvoju tvrtke. Trenutno imamo urede u Londonu i New Yorku, a klijenti su nam velike US i UK tvrtke i tisuće malih korisnika. Kako smo došli do toga, koliko nas je to koštalo, kako nam je pomogla VC investicija i koji potencijal za zaradu vidimo u nekoliko idućih godina?

Viktor Marohnić je suosnivač tvrtke Pet minuta i ShoutEm. Obje tvrtke zapošljavaju ukupno preko 30 ljudi. Najveći rast su ostvarili u zadnje dvije godine u vrijeme recesije, a zahvaljujući orijentaciji prema izvozu i stalnim ulaganjima u razvoj novih proizvoda.Trenutno živi i radi na destinaciji Zagreb, London, New York.

17:45 – 18:15 [Novosti iz MS svijeta i aktivnosti Microsoft Inovacijskog Centra]

Tomislav Tipurić, Microsoft Hrvatska
Marko Drenovački, MIC Varaždin

18:15 – 19:00 [Pizza&Pivo, druženje]

Otvorena diskusija, i individualni razgovori o raznim mogućnostima podrške Microsofta i MIC-a za vaše tvrtke i projekte.

Registracija

Online.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR