Blogeri Studentima 2011

26.10.2011. – 25.12.2011.

U organizaciji FONIS-a, uz podršku Fakulteta organizacionih nauka i kompanije VIP Mobile drugi po redu serijal “Blogeri studentima” održaće se u periodu od 19. oktobra do 20. decembra 2011. godine. Kao i prošle godine, studenti de imati priliku da besplatno prisustvuju predavanjima poznatih blogera, a tema ovog serijala de biti internet poslovanje.

 

Ovogodišnje druženje počećemo predavanjem Ivana Brezaka Brkana, osnivača vodećeg regionalnog bloga Netokracije posvećenog web kulturi i poslovanju, marketingu i društvenim mrežama. On de nam kroz temu “Kako student može pokrenuti najveći blog u regiji” govoriti o svojim počecima i o radu na Netokraciji. Govoriće i o tome kako student može savetovati Microsoft, jer i sam sarađuje sa ovom kompanijom u Hrvatskoj kao strateg za Internet marketing i nove medije. Ivan de vas na ovaj način uvesti u čitav svet Internet poslovanja.

Nakon toga u narednoj nedelji “Sve o web dizajnu” reći će vam Maja Vasić, predavač Web dizajna u školi kompjutera SMART gde vrši obuku za Photoshop i CorelDRAW. Maja de na ovom predavanju pored prednosti, nedostataka i prepreka vezanih za web dizajn podeliti sa vama i svoja iskustva u komunikaciji sa klijentima jer je to sastavni deo ovakvog posla.

Sledi nedelja pauze, a potom demo u drugoj nedelji novembra ugostiti Miloša Petrovića koji de nas uputiti u “Web strategiju”. Miloš de pričati o koracima prilikom razvoja sajta – o čemu treba voditi računa pre, a o čemu nakon kreiranja sajta, kada treba početi sa web analitikom i kako se kvalitetno posvetiti Internet marketingu. Miloš je vlasnik agencije MWeb koja se bavi izradom web sajtova i internet marketingom.

U četvrtoj nedelji predavanja, Ivan Minić, osnivač najvećeg foruma Burek i najpopularnije online igre znanja conQUIZtador, pričaće o startovanju projekta na Internetu, ciljevima koje treba postaviti, ali i o problemima koji se mogu javiti prilikom rada na takvim projektima.

Sledeća nedelja predavanja rezervisana je za komunikaciju na Internetu. Dragana Đermanović, online strateg i predsednik PR sekcije u Društvu Srbije za odnose s javnošću, pričaće nam o dostizanju i održavanju reputacije i o važnosti komunikacije koja ovde igra veoma bitnu ulogu.

Miloje Sekulić, Internet konsultant i dobitnik 3 priznanja za e-PR kampanje, de u šestoj nedelji održati predavanje o odnosima sa javnošću i njenoj sve većoj prisutnosti među društvenim mrežama.

Raspored predavanja

Planirano je da sva predavanja budu sredom u 20.00h u u Amfiteatru B009Pogledajte trenutni raspored predavanja, koji će biti redovno ažuriran.

Registracija

Prijave se obavljaju online.

Lokacija i vreme

Fakultet Organizacionih Nauka (pogledajte tačnu lokaciju) – Amfiteatar B103 (Amfiteatar 2) sa početkom u 20h.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

27.10.2011. @ 15:00

Od ovih blogera se moze mnogo nauciti. Ocekujem interesantna predavanja. Pogotovo od Gage Djermanovic.


DODAJ KOMENTAR