Blogeri studentima B2S

15.10. – 19.11.

Blogeri studentima je serijal predavanja namenjen svim studentima koji žele da iz prve ruke čuju iskustva i praktične savete od poznatih domaćih blogera. Predavanja će, pod sloganom “Open source pristup znanju”, u ovom semestru biti posvećena temama iz oblasti web-a, baza podataka, online biznisa kao i proaktivnog načina studiranja.  Projekat će trajati tokom čitavog prvog semestra školske 2010/11 godine i svake nedelje će biti organizovano po jedno predavanje. Važno je napomenuti da će sva predavanja biti potpuno besplatna i u duhu samog pojma bloga, kao ideje besplatnog deljenja znanja.

 

Preliminarni raspored

Blogeri studentima će se održavati tokom prvog semestra školske 2010/11 na Fakultetu organizacionih nauka i to po sledećem rasporedu:

Oktobar: period između 15. i 30. u mesecu

Novembar: period između 15. i 30. u mesecu

Decembar: period između 1. i 20. u mesecu

Predavači:

Dragan Varagić

Dragan Varagić je vlasnik konsalting agencije P2 Internet, online strateg i bavi se savetodavnim uslugama iz oblasti poslovne primene Interneta. Koordinator je specijalističkih strukovnih studija iz E-poslovanja, FTN, Novi Sad. Predavač predmeta Internet marketing na VETŠ Beograd, smer za elektronsko poslovanje; Saradnik u časopisu Taboo (urednik za oblast Internet marketinga).

Saradnju je ostvario sa brojnim kompanijama, od kojih su najpoznatije Coca Cola Srbija, Diners Srbija, Pakom, IFC – World Bank Group; Makedonskim Telekomom, Plivom, Sintelonom, Anemom, Exitom, Metalcem, učestvovao je u preko 20 Internet projekata u Kanadi…

Pored ovoga, aktivno piše na blogu.

Bogdan Kecman

Rođen u Beogradu, živeo i radio u Holandiji, Americi, Kanadi, Kipru, oženjen. Inženjer informacionih tehnologija specijalizovan za sisteme velike dostupnosti.

Učestvovao u dizajnu velikih sistema poput Facebook, EBay, PayPal. Dizajnirao sisteme velike dostupnosti za velike satelitske operatere (Planet Sky), vojsku (US Navy), NASA, telekomunikacione operatere (Nokia Siemens Network,Ericsson, Alcatel, Italtel).

Zadnjih nekoliko godina zaposlen u MySQL-u kao MySQL Cluster engineer.

U slobodno vreme piše na svom blogu posvećenom MySQL-u.

Goran Rakić

Goran Rakić je samostalni programer i savetnik, zagovornik ideje slobodnog softvera i bloger. Sa PHP-om se druži još iz doba kada je PHP3 vladao serverima. Već više godina u slobodno vreme moderiše ES PHP forum.

Izrađuje višeplatformske programe (C i GTK+ ili C++ i GTKmm), a ima iskustva u razvoju i implementaciji poprilično kompleksnih veb rešenja u LAMP okruženju (Web 2.0, Ajax, Web standardi…)

Od 2003. piše blogtvituje. Predstavnik je OpenOffice.org projekta u Srbiji. Interesuje se za obradu prirodnih jezika.

Milan Stojanov

Milan Stojanov je web developer sa dobrim poznavanjem HTML, CSS, PHP i JavaScript tehnologija. Student je naFakultetu organizacionih nauka na smeru Informacioni sistemi i tehnologije.

Postao je član FONIS-a u novembru 2009. godine i deo je tima za Web development, sa kojim je tokom celog drugog semestra 2010. radio na programiranju online šah igre. Kreator je i vođa projekta “Blogeri studentima”, a trenutno radi i na unapređivanju matičnog sajta. Radio je na aplikaciji za prijavljivanje na Case Study Show na FON-u i bio deo FONIS-ove tehničke podrške na tom događaju. Prisustvovao je i na PHP i Adobe Flash CS4 radionicima u okviru projekta Studenti studentima ove godine. Pored rada u FONIS-u, radio je i na nekoliko komercijalnih projekata.

Njegov blog na kome neredovno piše zbog nedostatka vremena možete videti ovde.

Nebojša Radović

Nebojša Radović je pažnju na sebe privukao ličnim blogom koji pokriva teme o savremenom Internet poslovanju, ali i sveprisutnom trendu poslovnog korišćenja društvenih medija. Svojim pisanjem i predavanjem na većem broju eminentnih domaćih konferencija posvećenih Internet marketingu, poziconirao se kao jedan od vodećih domaćih stručnjaka za upotrebu društvenih medija.

Do sada je radio kao web menadžer društvene mreže Furka, nakon čega je postao online marketing menadžer kompanije Adria Media Srbija. 2010. godine postaje kreativni direktor Bureka.

Diplomirani je inženjer Fakulteta organizacionih nauka, smer Informacioni sistemi i tehnologije.

Stefan Jocić

Stefan je freelance web developer i IT bloger iz Aleksinca. Aktivno prati nove web tehnologije i standarde koji se primenjuju u izradi modernih web sajtova, kao i kompleksnih web aplikacija.

Veliki je zalagač i ljubitelj WordPress platforme kao i Thesis WP Framework-a. Poseduje sledeće kompjuterske veštine: HTML & CSS/PHP/MySQL/Administracija Linux servera. Honorarno radi na održavanju servera za mnoge domaće i strane hosting kompanije.

Redovno piše na svom blogu, a obožava i Twitter. Takođe, pokretač je LinuxSrbija bloga, koji se izdvaja kvalitetom tekstova i ekipom koja ga uređuje. Jedan je od glavnih urednika na Elitesecurity forumima.

Istok Pavlović

Istok Pavlović, Internet marketar, kreativni direktor, web dizajner, motivacioni trener. Pokretač i vlasnik nekoliko uspešnih Internet biznisa. Predavao web dizajn na BK akademiji. Završio kvantnu fiziku na ETF-u.

Autor nekoliko poznatih viralnih kampanja poput Vesti Srbija i igrice Sastavi svoju vladu. Pokretač i brend menadžer sajtova BlejačTračara. Dobitnik brojnih međunarodnih priznanja za web dizajn na advertajzing festivalima. Završio NLP Master. Iza sebe ima uspešnu karijeru muzičkog producenta. Voli “Trumanov Šou” i “Dan Mrmota”.

Spisak predavanja i dodatne informacije možete videti na sajtu ovog događaja.

Organizator ovog događaja je FONIS – udruženje studenata FON-a posvećenih IT-u.

Autor: Jelena Rakić

4 komentara

Petar
14.09.2010. @ 12:50

Biografije Bogdana Kecmana i Gorana Rakića su se malo izmešale. Bogdan radi u MySQL-u i piše blog.

14.09.2010. @ 14:05

Sređeno, hvala 🙂

Ivana
15.09.2010. @ 17:11

Zasto se ovo ne desava na Fakultetu politickih nauka? Ili bar da studenti oba fakulteta prisustvuju?

17.09.2010. @ 11:34

Postovana Ivana,

organizator ovog skupa je studentska organizacija FONIS, sa sedistem na FON-u. Zato ce se tamo i odrzati predavanja. Ali, to svakako ne znaci da ce jedino studenti FON-a moci da posecuju predavanja – bas naprotiv, pozvani su svi studenti koji se interesuju za oblasti koje pokrivamo u ovom serijalu.

Potrebno je samo da popunite prijavu na sajtu b2s.fonis.rs (koja jos uvek nije otvorena), da zelite da ucestvujete i mi cemo Vam rezervisati mesto. Za vise informacija o tome, posecujte sajt projekta (b2s.fonis.rs), sajt organizacije (fonis.rs), a mozete pratiti obavestenja i na Twitteru (twitter.com/fonis_fon) ili Facebook-u (facebook.com/fonis.rs).


DODAJ KOMENTAR