Septembar 4Septembar 5

BlogOpenRegionalni skup blogera nakon Pančeva, Novog Sada i Bora, dolazi u Niš. Ove godine #BlogOpen će biti održan 4. i 5. septembra u okviru Internet festivala E-TVRDJAVA. Očekuje se prisustvo preko 100 ljubitelja blogovanja sa Balkana, koji će moći da čuju i vide najpoznatije i najuticajnije regionalne blogere kao predavače. Tradicionalno, ovu manifestiaciju prati i društveno odgovorni karakter, te će blogeri imati priliku da humanošću, daju podršku socjialno i zdravstveno ugroženim mališanima u Nišu.

U prijatnoj i jedinstvenoj atmosferi rovova niške tvrđave, zvanično po treć put, domaća blogosfera će biti na okupu i diskutovati o aktuelnim momentima, novim blogerima, napretku blogginga u regionu, Twitteru, Facebooku, i ostalim temama koje će prisutni moći da iniciraju u diskusionom delu BlogOpena.

Satnica

4. septembar

16:00 – 16:15 – Otvaranje
16:15 – 17:00 – Milan Milošević – Međunarodna godina astronomije na Internetu
17:00 – 17:45 – Bane Dimitrijević –
17:45 – 18:30 – Darko Buldioski – Live Blogging – same tools, different techniques /predavanje na engleskom/
Pauza 15 minuta
18:45 – 19:30 – Larisa Ranković – Odlike i značaj medija građanskog društva
19:30 – Panel diskusija
~20:00 Kraj prvog dana

5. septembar

16:00 – 16:45 – Jasna Kamatović – Važnost kompanijskog bloga kao dela strategije marketinga
16:45 – 17:30 – Jelena Jovanović – Blogeri u potrazi za svetim gralom
Pauza 30 minuta
18:00 – 18:45 – Milan Jovanović Strongman – Blog u simbiozi sa Facebook-om
18:45 – 19:30 – Miloje Sekulić i Miloš Petrović – Bloggers Relations – obe strane priče
19:30 – Kraj drugog dana

Predavači

Spisak predavača će se proširiti, a za sada su potvrđeni:

Milan Jovanović – Strongman– Rođeni Nišlija, živi u Majamiju gde radi kao profesionalni trener snage. Deset puta prvak države i 2 puta prvak sveta u powerliftingu. Magistrirao na Elektronskom fakultetu u Nišu. Pričaće vam koliko mu je blogovanje promenilo život. Pokretač je sajta StrongBench.com

Larisa Ranković- Jedna od vrlo retkih ženskih persona koja ozbiljno bloguje na temu medija u Srbiji i svetu – MediaMix, kako tradicionalnih tako i hibridnih medija. Koosnivač je bloga Yahti.com koji se predstavio publici još na “nultom”, neformalnom BlogOpenu u Pančevu. Na kraju predavanja moderisaće diskusiju o značaju blogova kao novih medija

Jasna Kamatović- Zanimljiv detalj iz njene biografije jeste da je završila visokogradnju, arhitektonski smer, i da su sami počeci njene profesionalne karijere bili u vezi sa grafičkim dizajnom. Danas je Jasna marketing i PR menadžer u kompaniji Positive.rs, i vrlo uspešno pokazuje svoje desetogodišnje iskustvo u tržišnim komunikacijama, potkrepljeno najnovijim profesionalnim usavršavanjem u oblasti Internet marketinga.

Milan Milošević Još jedan Nišlija koji će osvetliti obraz niške blogosfere. Dugogodišnji je bloger i borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazi-nauka na Internetu. Završava fiziku na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima, blogovanju, astronomiji. Pisao je za nekoliko naučnih časopisa i dugogodišnji je autor u magazinu Astronomija. Pričaće vam o uspehu internet akcije “Počni da otkrivaš svemir”, u znak obeležavanja međunarodne godine astronomije, koja je vrlo dobro prihvaćena na domaćem webu i blogosferi.Branislav

Bane Dimitrijević- Pesnik i pripovedač, rođen je 1961.godine u Boru, gde i sada živi i radi.
Glavni urednik blog-časopisa za književnost “Kišobran – književnost na struju”. Član uredništva lista “Beležnica” za bibliotekarstvo, književnost i kulturu. Sarađuje u brojnim štampanim i internet časopisima za književnost i kulturu, kao što su “Bdenje” iz Svrljiga, “Riječ” iz Brčkog, “Think Tank” iz Leskovca, “Kvartal” iz Pančeva, “Svetionik” iz Kraljeva, “Balkanski književni glasnik” iz Beograda, “Proza online” iz Beograda, “Književnost” iz Mostara, “Tragovi” iz Bora.

Darko Buldioski– Darko je osnivač koautor bloga Komunikacii.net od marta 2005. Od tada se aktivno bavi novim medijima. Jedan je od osnivača Centra za nove medije, a trenutno radi kao nezavisan internet konsultant i predaje na privatnom fakultetu New York University Skopje u okviru koga ove jeseni organizuje treću po redu Glocal konferenciju: Glocal: Inside Social Media

Miloje Sekulić je Jedan od najpriznatijih stručnjaka na ex-yu prostorima u oblasti e PR sektora i Internet marketinga. Diplomirani inženjer i novinar, član nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Društva Srbije za odnose sa javnošću, jedan od osnivača Srpske asocijacije menadžera, direktor je Sektora za online PR u agenciji McCann Erickson PR i direktor internet izdavaštva firme Future Media. Često drži predavnja na konferencijama, a ovoga puta će na BlogOpenu pričati o iskustvu sa blogerima u praksi. Za sebe kaže da će, ukoliko mu menadžerska karijera propadne, za hleb sigurno početi da zarađuje od kuvanja – veliki je gurman.

Miloš Petrović Rođen 1984. godine u Boru. Diplomirani Inženjer Organizacionih Nauka (FON 2008.), smer Informacioni sistemi i Tehnologije. Trenutno na Master studijama FON-a. Od juna 2008. do avgusta 2009. bio zaposlen u kompaniji Trident Media Group na održavanju portala NaDlanu.com i MySerbia.net. Trenutno obavlja funkciju web administratora u kompaniji Tritech. 5 godina se intenzivno bavi Internet tehnologijama. Bloger: MilosBlog.com i FacebookSrbija.com. Podjednako voli WordPress, Joomla CMS, internet marketing i društvene mreže, i o njima rado piše. Osnivač i administrator portal grada Bora, www.bor030.net. Član organizacije BITNO Bor. Kao predavač učestvovao na FON-u, na predmetima Elektronsko poslovanja i Internet tehnologije, kao i na predavanjima organizacije BITNO Bor.

Jelena Jovanović Menadžer za marketing i komunikacije u Etarget Srbija. Rođena u Beogradu 1976. godine, odrasla u APV, a danas najveći deo vremena provodi online tako da je sve to irelevantno. Bavi se ključnim rečima, komunikacijama na internetu, preporukama na koji način je moguće unaprediti prodaju na webu, šta je internet marketing i kako dovesti kupce umesto da ih jurite. Bila novinar, za IT i biznis medije, i predavač na temu upravljanja online reputacijom i novih izazova za novinare u informacionoj eri. Bloguje od 2006.godine kao  Miss Cybernaut.

Konkurs za blogopediju 2009

Kao sastavni deo BlogOpen-a organizuje se i Blogopedija– pregled objavljenih tekstova izmedju dva okupljanja. Organizacioni tim BlogOpena 2009 vas poziva da  link do svojih najboljih tekstova pošaljete na adresu blogopedija@e-tvrdjava.com. Tekstovi, objavljeni na blogovima posle 05. 09. 2008.godine, mogu biti na srpskom, hrvatskom, makedonskom i bošnjačkom jeziku. Jedan autor može konkurisati sa najviše dva teksta. U prijavi za konkurs, uz link prema objavljenom tekstu, treba navesti puno ime i prezime i/ili nick autora i kraću biografiju.

Rok za prijavu radova je 30. 08. 2009. godine a najbolji radovi po izboru stručnog žirija biće objavljeni u zborniku BLOGOPEDIJA 2009. Više informacija možete pročitati na zvaničnom sajtu BlogOpen-a.

Prijava

Kotizacija za ovogodišnji BlogOpen će iznositi 500 dinara i naplaćivaće se pri ulasku u rovove niške tvrdjave. Sredstva će biti iskorišćena za pomoć deci sa posebnim potrebama.

Pre dolaska na BlogOpen potrebno je da se prijavite kako bi Vam na vreme mogla biti pripremljena akreditacija. Prijava je obavezna i može se izvršiti isključivo preko sledećeg formulara.

Glas o #blogopen09 već odjekuje rovovima. Virtuelni “mouth-to-mouth” fenomenalno radi svoj posao a mi smo tu još malo pomognemo posebnom najavom ovog događaja 😉 ( pored najave u okviru e-tvrdjave )

Korisni linkovi:

Zvaničan sajt BlogOpen 09

BlogOpen 09 na Facebooku

BlogOpen 09 na Twitteru

Share and Enjoy:

Tags: ,

Autor: Jelena Rakić