Uživo

Priča o bauku ujedinjenih medija – Vojislav Žanetić

22.04.2009.

Vojislav Žanetić, vlasnik Agencija Mozaik održao je opušteno predavanje na temu Evolution of couch potato! / prica o bauku ujedinjenih medija. Nekoliko zanimljivih slajdova uz predavačeve slobodne komentare i tumačenja, uz konkretan slajd o brend komunikaciji su hajlajtovi prvog predavanja na E-trgovini.

Pogledaj post »

Otvaranje E-trgovine – ministarka Jasna Matić

22.04.2009.

Devetu međunarodnu konferencija E-trgovina 2009 otvorila je uz minimalno kašnjene Ministarka telekomunikacija i informacionog društva Jasna Matić. Pozdravivši prisutne, osvrnula se na ekonomsku krizu i njen uticaj na elektronsko poslovanje, kao i aktivnosti njenog ministarstva.

Pogledaj post »

Utisci sa okruglog stola o zaštiti intelektualne svojine softverskih proizvoda

21.04.2009.

Dok se zakon koji bi najzad uneo malo reda u legalizaciju softvera u Srbiji već godinama isčekuje, prosečan korisnik najčešće bira da osluškuje šta drugi misle i rade po tom pitanju, a najčešće je samo njegovoj savesti i džepu ostavljeno da bira za šta će od onoga što koristi i platiti.

Pogledaj post »

Konferencija za novinare povodom E-trgovine 2009

16.04.2009.

Danas je u Privrednoj komori Srbije održana konferencija za štampu povodom održavanja 9. međunarodne konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju E-trgovina 2009. Organizatori, sponzori i članovi programskog odbora E-trgovine su predstavili neke od sadržaja kojima ćemo imati priliku da prisustvujemo na Paliću za par dana.

Pogledaj post »

Razglednica sa TechnoBanka 2009

12.04.2009.

Deveti put za redom, 7. i 8. aprila u Beogradu održana je međunarodna konferencija i izložba Technobank. Za organizaciju su tradicionalno nadležni ASIT (Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije), Narodna banka Srbije, Privredna komora Srbije, Udruženja banaka Srbije i Ministarstvo finansija Srbije.

Pogledaj post »

Promocija Internet pretraživača nekretnina GoHome.rs

08.04.2009.

Danas je u klubu NOIR u Beogradu održana promocija Internet pretraživača nekretnina GoHome.rs – zanimljivog projekata koji je već uspešno realizovan u Hrvatskoj, Sloveniji,  Češkoj, Slovačkoj, Nemačkoj,  Španiji i Italiji. Ušao je uz pomoć fonda Poteza i na srpsko tržište (anđeli investitori zaista postoje J).

Pogledaj post »

Web novinarstvo i etički kodeks

07.04.2009.

Prenosimo vam utiske Miloša Petrovića koji je učestvovao na okruglom stolu o etici u web novinarstvu, a ujedno mu se i zahvaljujemo na dozvoli da njegov tekst objavimo ovde.

Novinarstvo u formi interneta, odnosno web novinarstvo, polako ali sigurno dobija svoju etičku formu. Poziv za okrugli sto je za mene bio odlična prilika da upoznam ljude iz škole Web novinarstva, kao i šansa da učestvujem u diskusiji.

Pogledaj post »

“Trening po Vašoj meri” – predavanje za Microsoft partnere

06.04.2009.

04. aprila 2009. u Centru za lepe umetnosti Jovana Kolundžije “Guarnerius” održano je predavanje za Microsoft partnere “Trening po Vašoj meri“, u organizaciji svima nam poznate kompanije Microsoft. Trening je nastao na osnovu ankete koju su Microsoft partneri popunjavali u proteklom periodu – odakle potiče i naziv.

Pogledaj post »

Etarget i CRI koktel u O3onu

27.03.2009.

Danas je u galeriji O3one održan koktel povodom promocije publikacije 6 ½ ključnih trendova za 2009. godinu u Internet marketingu. Šta su Etarget i CRI spremili svojim trenutnim (i budućim) korisnicima, pogledajte u nastavku…

Pogledaj post »

Otvaranje CISCO Trening centra

26.03.2009.

Kao jedan od polaznika CISCO kursa Primena IKT i Interneta u poslovanju dobila sam poziv za Otvaranje CISCO Trening centra u Novom Sadu. Ovaj događaj je bio odlična prilika da se sretnem sa kolegama sa kursa, upoznam nove i zanimljive ljude i vidim salu u kojoj ću verovatno sledećeg meseca držati jednu IT obuku (hint).

Pogledaj post »