Uživo

Berza IT proizvoda za MSP sektor

23.03.2009.

U Privrednoj komori Srbije danas (23.03.2009. god) je održana je konferencija „Berza IT proizvoda za MSP sektor“. Povod za ovaj događaj je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa podrške razvoju konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, poslovnih inkubatora i klastera za 2009. godinu.

Pogledaj post »

Konferencija Web Strategija 4, Zagreb (via Dragan Varagić)

08.03.2009.

Prenosimo vam utiske Dragana Varagića koji je ove godine održao predavanje na konferenciji Web Strategija 4, u Zagrebu, a ujedno mu se i zahvaljujemo na dozvoli da njegov tekst objavimo ovde.

Ova jednodnevna konferencija u Zagrebu, koja je održana 05.03. ove godine organizovana je po principu dobre kombinacije broja predavanja i događaja, sa dovoljno dugačkim pauzama za preko potrebno umrežavanje učesnika.

Pogledaj post »

Martovsko OpenCoffee okupljanje u Beogradu

05.03.2009.

Upravo je završeno martovsko OpenCoffee okupljanje, mada je moguće da neko još uvek muči konobare u Kolačiću i testira slovenačko vino. Tridesetak ljudi iz IT branše se večeras družilo, stvaralo nova prijateljstva i razmenjivalo iskustva, a u nastavku možete pogledati i delić atmosfere.

Pogledaj post »

Future of Web Applications, Miami (via Dinke)

03.03.2009.

Prenosimo vam sjajan post Dragana Dinića (aka Dinke) koji je imao sreću da prisustvuje nedavno održanom FOWA – Future of Web Apps – dešavanju koje se održalo u Majamiju. Sigurni smo da će vam članak biti interesantan koliko i nama, a autoru se zahvaljujemo što je pristao da ga podeli sa našom publikom.

Utorak, oblačan i vetrovit dan u Majamiu, ne baš neko vreme za plažu ali koga je briga. Danas je FOWA dan!

Prijave su od 08-09AM u prelepoj Adrienne Arsht areni. Čekiram lokaciju, to je na cirka 200 metara od mene, nema potrebe da palim auto. Stigao koji minut pre 09AM, gde su mi dali flomaster da na svojoj propusnici sam upišem ime i kompaniju. Sa ponosom sam ispod imena nacrtao i grb Srbije, čisto da ovi geakovi znaju sa kim imaju posla 🙂

Unutra, gomila geakova svih uzrasta, boja …. ali jedno im je zajedničko. Svako je isukao svoje oružje u krilo bez neke namere da komunicira sa ljudima oko sebe. Prebrojao sam oko sebe jedno 50-tak Mek-ova, jedan jedini PC. Pridružujem se masi sa svojim MBP-om i prenosim dešavanja na DPT.

Pogledaj post »

Koliko još do elektronskog šaltera?

23.01.2009.

Kada će prestati čekanje u redovima za dokumenta? Kada će građani i preduzeća moći da obavljaju te poslove preko interneta? Ova pitanja su razmatrana na okruglom stolu „Koliko još do elektronskog šaltera”, održanom danas u galeriji O3one, na temu razvoja elektronske uprave u Srbiji i mogućnosti da građani doprinesu ubrzanju ovih procesa.

Pogledaj post »

Poslovna primena IT i Interneta

25.12.2008.

Centar za konkurentnost i razvoj klastera, koji posluje u okviru Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, CISCO Srbija i Ministarstvo trgovine i usluga realizovali su obuku “Poslovna primena IT i Interneta“.

Pogledaj post »

Job Fair 2008

09.11.2008.

Četvrti sajam poslova za studente i diplomce tehničkih i tehnoloških fakulteta – Job Fair održan je 3. i 4. novembra u zgradi tehničkih fakulteta u Bulevaru Kralja Aleksandra. Na Sajmu se predstavilo više od 50 kompanija, među kojima su i globalni partner Microsoft, generalni pokrovitelj Mozzart kladionice i pokrovitelji Coca-Cola Hellenic, Telenor fondacija i Titan cementara Kosjerić.

Pogledaj post »

biZbuZZ 2008 rekapitulacija

07.11.2008.

Prošlo je sedam dana otkako je biZbuZZ zatvoren, a mi sa ponosom možemo da kažemo da nas, i ljude oko nas, još uvek drži ‘postbuzzovski buzz’. Radi se o osećaju poznatom nam još od prošle godine, kada smo sa konferencije izašli prepuni energije, inspiracije, nestrpljivi, motivisani da napravimo nešto novo. Sada nam se čini da je to najveća vrednost ove konferencije.

On pokreće entuzijazam, pokazuje mladima da je ovde, u Srbiji, uspeh moguć, da postoje razlozi i načini da se ostane i zarađuje ovde. Ovo je retka prilika da Srbiju vidite kao svetlu i da u njoj vidite neku budućnost. Mislimo da bi ovakvu inicijativu, sjajnu atmosferu i motivaciju za mlade, trebalo da prepozna još više važnih ličnosti, institucija i kompanija i da je podrži na svaki način.

Pogledaj post »

Wrapup trećeg dana biZBuZZa

01.11.2008.

Prvo predavanje trećeg dana konferencije je održala Jelena Mickić na temu kreiranja tekstualnog sadržaja komercijalnih web stranica. Ovo je bila prilika da se učesnici upoznaju sa osnovnim tehnikama formatiranja i pisanja tekstova (copywriting) za sajtove komercijalnog tipa.

Pogledaj post »

biZbuZZ II dan update: Panel “Content is King”

01.11.2008.

Tokom drugog dana konferencije BizBuzz veliku pažnju je izazvala panel diskusija na temu „Content is king“, koju su vodili Istok Pavlović, Marko Jevtić i Srđan Šami. Učesnici su dali zanimljive predloge za unapređenje sadržaja na srpskom vebu, mišljenja o optimalnoj veličini niše za sajtove u Srbiji i savete za  balansiranje između potreba klijenata i korisnika.

Pogledaj post »