Blog

MobileMonday #2: developeri u fokusu

03.04.2011.

Prošlo je nedelju dana od MobileMonday #2 događaja i utisci su se slegli. Ujedno su i rezultati ankete koju smo poslali učesnicima pristigli, te možemo da podvučemo crtu i sumiramo utiske. Najvažniji zaključak koji možemo da izvučemo je ostvareni kvalitativni napredak u odnosu na MoMo #1, pre svega u vidu tema predavanja koja su „pogodila“ developere i one koji to žele da postanu.

MobileMonday Srbija #3 - atmosfera

Pogledaj post »

Kako ne pisati saopštenje za medije

01.03.2011.

Sledi ček lista zdravog razuma za sve koji komuniciraju sa onlajn medijima, ili se tako osećaju.

Tačka 1 – Skenirano saopštenje sa potpisom direktora u JPG formatu

Ovo je prečica do trash foldera, a ukoliko je loše vreme može da ode i u spam. Dobro jutro, ovo je 21. vek, te vaš pokušaj reinkarnacije faks mašina nećemo podržati.

Šta činiti?

U idealnoj situaciji tekst saopštenja je umetnut i u telo emaila, i nalazi se u attachmentu u MS Word 2003 formatu. Znači, koristite .doc, nemaju svi Word 2007+. Ukoliko želite, zakačite i PDF, ali .doc mora da postoji, jer omogućava jednostavan copy/paste.

Pogledaj post »

Kreće StartHub — blog o startapovima na ITD

14.12.2010.

Novi korak u razvoju ITDogađaja, kao servisa koji nam je doneo fenomenalna iskustva, znanja i poznanstva, je pokretanje projekta StartHub koji će se baviti razvojem startap kulture. U okviru ovog projekta na sajtu pokrećemo blog koji će pisati autori čije priče informišu i inspirišu buduće onlajn preduzetnike i stvaraoce.

Oni će podeliti sa vama svoja iskustva o tome kako izgleda proces stvaranja proizvoda, njegovog iznošenja na tržište, unapređivanja i širenja, kako se dolazi do uspeha i, ne manje značajno, neuspeha.

Pogledaj post »

Kalendar IT dešavanja u Srbiji i regionu

13.12.2010.

Dobijamo sve više pitanja koja se mogu sumirati kao „imate li listu domaćih i regionalnih IT događaja i datume njihovog održavanja?“. Verujemo da je ta informacija vrlo bitna ljudima koji se bave organizacijom događaja, ali i onima koji žele da unapred isplaniraju svoje vreme i konferencije koje će posetiti. Ukratko, takvu listu je jako teško sastaviti, ali smo našli alternativan način kako da ljudima izađemo u susret.

Pogledaj post »

Više od prelazne ocene za prvi Mobile Monday

02.12.2010.

Osim što je to bio Prvi Mobile Monday u Srbiji, to je bio i prvi događaj koji smo organizovali mi, ITDogađaji, to jest organizacija SEEICT, nastala iz ovog sajta. Prvi srpski MoMo održan je 29. novembra u Beogradu, a posetilo ga je više od 100 ljubitelja mobilnih tehnologija.

Prepuna sala centra Leonardo i deo publike koji je na žalost stajao da bi odslušao predavanja, pravi su dokaz za ono što smo pretpostavljali – da u Srbiji postoji zajednica zainteresovanih za mobilne telekomunikacije kojoj su ovakvi događaji zaista potrebni.

Pogledaj post »

Takmičenje: 50% popusta za How to Web kotizacije

11.10.2010.

Ako nas pratite sigurno ste primetili najavu za How to Web konferenciju koja se održava u Bukureštu 3. i 4. novembra. U saradnji sa organizatorom vam nudimo mogućnost da uštedite 50% od cene kotizacije (125€ umesto 250€) i zajedno sa nama učestvujete na How to Webu.

Veoma smo uzbudjeni dok iščekujemo ovo dešavanje budući da je u pitanju nešto ‘completely different‘ od onoga što smo navikli da vidimo i čujemo.

Pogledaj post »

Kako na web(u)

05.10.2010.

ITDogadjaji su postali zvanični medijski partner rumunske How to Web konferencije za zapadni Balkan. How to web se održava u novembru u Bukureštu, a mi ćemo po prvi put izveštavati sa EU tržista, što nas veoma raduje. Kontakti su ubedljivo najvrednija stvar koju smo stekli za skoro 3 godine funkcionisanja servisa ITDogadjaji.com. Dobar je osećaj kada shvatite da neke stvari koje ste radili u prošlosti imaju efekta i da ne predstavljaju samo vreme žrtvovano za više ciljeve i buduće planove.

Pogledaj post »

Kolektiva, Vapiano i plaćanje karticama

18.06.2010.

Bio sam juče na zvaničnom, offline predstavljanju srpskog ogranka KolektiveGruopon-like servisa za grupnu kupovinu, gde se korisnicima obezbedjuju popusti od 50-90% za razne proizvode i usluge. Sjajna stvar za svakog ko voli povoljnu i dobru kupovinu – a ko ne voli? 🙂

Pogledaj post »

Ludost Ruperta Murdoka i plaćanje onlajn sadržaja

16.04.2010.

Murdok je još prošle godine izrazio svoje nezadovoljstvo što od Gugla ne dobija novce koje smatra da zaslužuje (pozadina + Varagićev tejk). Bez obzira na to što mnogi misle da je poludeo te na to što mu premijer Velike Britanije govori da neće uspeti, Murdok ne posustaje i za jun najavljuje naplaćivanje konzumiranja onlajn sadržaja dva lista svoje kompanije, The Times i The Sunday Times of London.

Makar svi mi smatrali da je Murdok pregažen od strane vremena i da će neizbežno fejlovati on nam ovim potezom pruža finu priliku da posmatramo veliki eksperiment na temu plaćanja onlajn sadržaja te izvlačenje odgovarajućih pouka.

Pogledaj post »

Servis Slideshare i kako ga koristiti

08.02.2010.

SlideShare koristimo već dosta dugo, prevashodno kao servis koji omogućava da se prezentacije iz PowerPoint (i drugih formata) na jednostavan način ubace u stranice ITDogadjaja. Ako se dobro sećam, prvi put smo počeli da ga primenjujemo tokom prošlogodišnje iFront konferencije, i naravno zapitali se zašto smo čekali do tada. Ovom prilikom vam prenosim naša iskustva sa ovim servisom, nešto malo statistike i zanimljive ideje za marketing i prodaju.

Pogledaj post »