Uživo

Pošto kila ideje? IdejaX festival o oglašavanju

30.05.2011.

U Zagrebu je 26. i 27. maja u organizaciji IAB Hrvatska održan IdejaX festival oglašavanja. Ekipa iz Fast Bridge agencije nam je obezbedila  kotizaciju za ovaj događaj tako je ovo bilo prvo IT dešavanje koje smo posetili u Hrvatskoj.

Pogledaj post »

Sony Ericsson obline

28.04.2011.

Danas je Sony Ericsson predstavio tri nova Xperia telefona zasnovana na Android operativnom sistemu koja će u Srbiji postati dostupna tokom jula meseca – arc, neo i pro. Fokus ove kompanije je na potpunom multimedijalnom ugođaju njenih kupaca, te su ovi telefoni opremljeni tehnologijama koje omogućavaju snimanje i gledanje HD video zapisa na malom i velikom ekranu, fotografisanje u uslovima slabe vidljivosti, kao i vrlo zanimljivim dizajnerskim rešenjima, nazvanim human curvature.

Sony Ericsson Xperia promocija

Pogledaj post »

Cloud servisi na domaći način: EUnet Cloud Computing

26.04.2011.

Da li ste znali da u Beogradu postoji data centar koji je u skladu sa Tier 3 standardima i predstavlja prvi objekat te vrste u regionu? Na skupu „Internet Business Forum 2011“ održanom u hotelu Hajat 19. aprila 2011. godine, kompanija EUnet je predstavila svoje cloud hosting servise, koji koriste baš taj data centar za pružanje usluga. Na taj način je domaće rešenje za cloud hosting postalo dostupno na ovom tržištu.

Pogledaj post »

Vertikalno pretraživanje na ETF-u

19.04.2011.

Prošle nedelje je Aleksandar Bradić iz kompanije Vast.com održao predavanje o vertikalnom pretraživanju na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Ono što je vrlo zanimljivo je da ova kompanija servira rezultate pretrage za neke od najvećih pretraživača na Internetu, kao što je Bing ili Yahoo.

Pogledaj post »

Beskontaktno plaćanje na Technobanku 2011

18.04.2011.

Prema informacijama koje sam dobio neposredno pre Technobanka, to je tradicionalni događaj na kojem ljudi iz IT firmi pokušavaju da ljudima iz banaka prodaju nove tehnologije, proizvode i usluge. Zvuči fantastično dosadno, no dva bloka predavanja su mi privukla pažnju, i navela me da svratim do Kontinentala. Ključne reči su bile NFC i Mobile.

Pogledaj post »

Share by ITD

08.04.2011.

Najbolje ideje se javljaju kada nemate konkretan dogovor sa organizatorima u kojoj formi morate da prenesete utiske sa događaja.  Pošto će u okviru Share konferencije biti dosta različitih aktivnosti i pošto će svako od nas četvoro ispratiti ono što ga najviše interesuje ideja je da  pojedničano pišemo svoje utiske pa ćemo videti kakav ćemo miks dobiti 🙂

Pogledaj post »

Kung-fu za Microsoft developere: Web-Fu!

01.04.2011.

Četvrta instanca Web-Fu!-a je održana u UK Vuk, pred oko 400 programera koji se bave Microsoft Web tehnologijama. HTML5, Silverlight, Windows Azure i ASP.NET su bile teme u fokusu, a prisutni su imali prilike da čuju i zanimljivo predavanje o ulozi dizajna u razvoju za Web, koje je održao Janko Jovanović.

Pogledaj post »

Konferencija e-Razvoj 2011

28.03.2011.

U svečanoj sali opštine Stari Grad u Beogradu održana je prva e-Razvoj konferencija u organizaciji istoimenog udruženja, koje je tom prilikom obeležilo godinu dana postojanja. Predavači iz velikih kompanija, veterani domaće IT scene, cloud kao dominantna tema i predavanja koja su mogla biti interaktivnija su obeležila ovaj događaj.

Pogledaj post »

Web Strategija 10 – Ugodno popunjen gospodin Turizam

23.03.2011.

Malo je nedostajalo da na sajtu imamo prve utiske sa konferencije na kojoj nismo bili ni na jednom predavanju. Ipak, zahvaljujući drugarskim vezama sa Web Strategije ćemo preneti i utiske sa predavanja koje je za ITDogadjaje napisala Sandra Popović 🙂  Ustajanje u 4h ujutru, putovanje sa Web Fest ekipom, zauzimanje odličnog stola u kafiću centra u kojem se održavala konferencija, celodnevni (ne) poslovni sastanci, igranje  Microsoft Kinecta i povratak u Beograd istog dana za mene su bili sasvim dovoljni da shvatim zašto ću odlazak u Zagreb morati da ponovim, a vi u Sandrinom teksta pročitajte kako je bilo na predavanjima na Web Strategiji.

 

Morali smo malo da promenimo okruženje, da svratimo do Zagreba, da se družimo sa novim, zanimljivim ljudima i da čujemo neke nove/stare stvari.  Jubilarna X WebStrategija je bila prilično zanimljiva. Velika je šteta to što su u jednom periodu tokom dana održavana predavanja u dve sale… šteta što čovek ne može da čuje i jedno i drugo. Prva pomisao koja mi je proletela mislima „kako će oni uspeti da se pridržavaju satnice“, moram da skinem kapu, uspeli su.

Pogledaj post »

FITC Amsterdam 2011 – Flash još nije umro, a dal’ će ne znamo

21.03.2011.

Stojan Ilić, Actionscript developer iz Niša na privremenom radu u Beogradu, obišao je početkom Marta FITC u Amsterdamu pa je s nama podelio neka svoja iskustva.


Svi oni koji prate dešavanja vezana za kompaniju Adobe i njene projekte sigurno su čuli za MAX, najveći Adobe događaj na svetu koji se svake godine (ako izuzmemo jedan 2008-me koji se dogodio u Milanu) održava u San Francisku. Posle njega je verovatno najznačajniji FITC, usko specijalizovan za Flash tehnologiju. FITC je skraćenica od Flash in the Can(ada). Kako samo ime kaže, FITC se svake godine održava u Kanadi, Torontu, ali pored Toronta događaj je zaživeo i u Amsterdamu, Tokiju i u još par gradova. Ovaj amsterdamski FITC je sigurno najznačajniji evropski Adobe/Flash događaj koji svake godine okuplja sve više učesnika, pre svega iz Evrope.

Pogledaj post »