Blog

Apgrejdovan WordPress

05.02.2010.

Ako ste u prethodnom periodu videli linkove za kupovinu vijagre i sličnih parafernalija razlog tome nije bio, kao što su neki predložili, to što smo batalili IT ili odlučili da komercijalizujemo sajt po svaku cenu, već hak u vidu SQL injectiona na koji je stara verzija WP-a bila osetljiva.

Sam apgrejd je čekao ovoliko zbog grdnih muka koje smo imali sa plaginom Event Calendar na koji nam se oslanja sajt i njegovom tendencijom da razbuca sajt u kombinaciji sa WP-om 2.9. I evo konačno smo uspeli da rešimo sve i apgrejdujemo ITD, ne u maloj meri zahvaljujući pomoći našeg druga Mladena koga vam pak preporučujemo ukoliko vam zatreba WordPress nindža. 🙂

Pogledaj post »

Medju 50 najboljih u Srbiji

03.02.2010.

Ime ovog sajta sve govori: ukoliko želite da saznate šta se dešavalo na skupovima, kursevima i seminarima iz oblasti informacionih tehnologija koji su održani u zemlji i regionu i šta će biti tema na onima koji će se u dogledno vreme održati, na pravom ste mestu. Osim korisnog sadržaja, ovde ćete naći i brojne linkove koji vode na srodne sajtove, kao i blog, premda on ne beleži baš veliku posetu.

Pogledaj post »

Pregled IT događaja u 2009. godini

05.01.2010.

Prošla godina je bila veoma zanimljiva, posetili smo mnogo IT događaja (skoro sve vezane za internet), dosta putovali i družili se dragim ljudima. Pokušaćemo da sumiramo 2009. godinu, podsetimo se najzanimljivijih događaja i preporučimo šta vredi posetiti u 2010.

Pogledaj post »

IT poslovanje u Srbiji – Koliko smo pošteni?

03.06.2009.

Već mesec dana se na domaćim forumima vodi jedna zanimljiva borba, koja čini nam se, nije dobila dovoljno publiciteta, iako pokreće veoma interesantna pitanja. Vlasnik sajta www.klimauredjaji.com, Ivan Gaćeša, objavio je da je njegov sajt iskopiran, da je sadržina sajta kompletno preuzeta, sa sve CSS i HTML kodom, a da nikome nije dao dozvolu za to. Plagijat se nalazi na domenu “klime.rs”. To da je kod isti vidi se i po tome da su čak i komentari u kodu iskopirani.

Pogledaj post »

Blog post prvenac

19.05.2009.

Već neko vreme razmišljamo o uključivanju bloga u sklop ITD aktivnosti. Potreba za blogom je logična – bolja komunikacija sa vama, i želja da pišemo ozbiljnim ili neozbiljnim, ali za nas bitnim i interesantnim stvarima, koje ne pripadaju drugde na sajtu. Želimo da podelimo sa vama različite utiske, zanimljivosti i ideje, i da razmenimo mišljenja o dešavanjima u svetu IKT-a.

Pogledaj post »