Uživo

Kako veb projekti u Srbiji mogu biti održivi?

14.03.2011.

Danas je u Udruženju novinara Srbije organizovan panel “Održivost veb projekata u Srbiji” povodom dodele diplomačetvrtoj generaciji škole veb novinarstva.

Na panelu su govorili Stefan Salom, direktor prodaje internet kompanije InfostudIstok Pavlović, specijalista za viralni marketing, Rade Tričković, direktor oglašivačke mreže Httpool u Srbiji Predrag Blagojević, glavni urednik regionalnih dnevnih onlajn novina, Južne vesti. Panel je vodila Dragana Petković, koordinatorka škole WebNovinar.

Pogledaj post »

Mobile World Congress: Tabletomanija

22.02.2011.

Dušan Lovre je kao član ekipe Live-e.TV portala posetio ovogodišnji Mobile World Congress u Barseloni, a ovo su neki od njegovih prvih utisaka.

Otkad sam se pre nekoliko dana vratio iz Barselone sa Mobile World Congressa, dve stvari su mi neprekidno na pameti.

Prva, prilično depresivna, je sve veća ubeđenost da Srbija nikada neće imati onakve auto-puteve i da je metro pusti san koji će se eventualno obistiniti kada ću se, čekajući Kosača, tresti od Parkinsonove bolesti, pa će mi biti potpuno svejedno da li sam u drndavom autobusu koji kasni ili me vozi savršeno tačno i brzo šinsko vozilo.

O drugoj stvari razmišljam na onaj ljubavni “leptirići-u-stomaku” način: tablet uređaji.

Pogledaj post »

VIP-ova izazovna ponuda za studente programere

22.02.2011.

VIP mobile ponovo organizuje takmičenje u razvoju aplikacija za mobilne platformeAndroid, bada i Windows Phone 7. U okviru promotivnih aktivnosti organizovana je prezentacija na FON-u, tokom koje su objašnjene sve bitne stvari vezane za ovo takmičenje i istaknuto da će ove godine organizatori stimulativnim nagradama pokušati da motivišu studente da učestvuju u što većem broju.

Pogledaj post »

LeWeb iskustvo naših blogera

17.12.2010.

LeWeb je najveća evropska i jedna od najvećih svetskih konferencija o poslovanju na Internetu, novim trendovima, tehnologijama i njihovoj primeni.

Ove godine je u svojstvu zvaničnih blogera ovom dogadjaju prisustvovalo nekoliko naših prijatelja koji su nam pričinili to zadovoljstvo da za nas i našu publiku sumiraju svoje utiske i predstave nam ključne benefite učešća na ovoj konferenciji. Pogledajte kakvo su iskustvo imali Gaga, Dragan, Ivan i Nebojša, a ako ste i sami prisustvovali konferenciji obavezno podelite vaše utiske u komentarima.

Pogledaj post »

Proglašeni Web fest 2010 pobednici

28.11.2010.

Na svečanom proglašenju pobednika Web festa 2010, 26. novembra u SKC-u za najbolji sajt po izboru žirija je proglašen mtv.rs, a nagradu publike je dobio sajt pouke.org. Trijumfovali su sajtovi iz Srbije i Hrvatske, a ovogodišnji događaj povodom proglašenja pobednika je bio nešto manje glamurozan nego prošle godine. Ipak, i ovogodišnji Web fest je Internet doveo u fokus klasičnih medija, kao i uvek se po forumima i društvenim mrežama raspravlja o kvalitetu pobedničkih sajtova, a činjenica je da Srbiji definitivno fali više web projekata i novih servisa.

Pogledaj post »

Wave 5 – istraživanje o društvenim medijima

27.11.2010.

Juče je održana prezantacija podataka Wave 5 istraživanja o društvenim medijima. Ovo istraživanje poslednjih pet godina sprovodi UMWW na nivou sveta, a ove godine prvi put je uključena i Srbija. Wave 5 – The Socialisation of Brands je sproveden u 54 zemlje na 37 600 ispitanika.

Pogledaj post »

Microsoft Sinergija 10: Tri dana, 123 predavanja, 2000 ljudi

24.11.2010.

Microsoft Sinergija, najveći domaći IT događaj je jubilarno održan od 16. do 18. novembra u Sava Centru. Nešto manje od 1000 registrovanih posetilaca i još barem toliko novinara, studenata i pomoćnog osoblja je pratilo predavanja čiji je fokus bio na Cloud konceptu, unificiranoj komunikaciji i novoj Microsoft platformi za mobilne telefone – Windows Phone 7.

Pogledaj post »

Microsoft Sinergija 2010: treći dan

18.11.2010.

Jako dobar finiš Microsoft Sinergije 2010 – zanimljiv seminar o Windows Phone 7 OS-u i prilika da se sistem uživo isproba na nekoliko modela HTC telefona su definitivno dobro potrošeno vreme. Ovaj poslednji dan Sinergije protekao je i u znaku Microsoft Project 2010 rešenja, koje je Marko Stevanović prezentovao firmama koje žele da unaprede svoje poslovanje.

Pogledaj post »

Microsoft Sinergija 2010: Dan drugi

17.11.2010.

Drugi dan predavanja Microsoft Sinergije 2010, stvari se odvijaju sličnom dinamikom kao i juče, s tim što su se danas osim na Sinergiji, oblaci pojavili i iznad Beograda. Predavanje koje je na mene ostavilo najjači utisak je održao Sven Marušić iz Splita, koji je pričao o IT menadžmentu iz perspektive CIO (Chief Information Officer, odnosno „čovek koji vodi sav IT u firmi“).

Pogledaj post »

Microsoft Sinergija 2010: dan prvi

16.11.2010.

Najveća IT konferencija u Srbiji održava se u Sava centru od 16. do 18. novembra 2010. godine. Prema rečima organizatora, oko 1.500 ljudi je prisustvovalo tehničkom otvaranju Sinergije, konferencije namenjene IT profesionalcima, predstavnicima biznisa i studentima. Mlak utisak je ostavila većina predavanja koja sam posetio, ali konačan utisak je pozitivan, zahvaljujući fenomenalnom Stivu Forteu, i njegovom interaktivnom izlaganju o Scrumu – metodologiji upravljanja softverskim projektima.

Pogledaj post »