Uživo

Dupla duga u Bukureštu: How to Web 2010

09.11.2010.

Post koji pruža pregled How to Web konferencije održane prošle nedelje u Bukureštu ne može imati drugi naslov do ovoga koji neposredno prenosi utisak koji je HtW iskustvo ostavilo na mene.

Do informacije o konferenciji i kontakta sa organizatorima smo došli preko našeg drugara Radua Tićua sa kojim smo se upoznali preko Tvitera, a koji u Temišvaru rukovodi regionalnim IT inkubatorom. Jedna stvar je vodila do druge i sa Bogdanom i Adelinom iz How to Web organizacije smo se dogovorili da odemo u novembru u Bukurešt i izvestimo našu publiku o konferenciji.

Pogledaj post »

[LiveBlog] HowToWeb drugi dan

04.11.2010.

Drugi dan na HowToWeb, zvanični heš je, naravno, #HowToWeb, i dalje smo tu ako vam zatreba kakav specijalan apdejt, pustite u komentaru ili bacite ping na @itdogadjaji. (Btw. vreme je lokalno što znači da oduzimate 1 čas.)

Ukoliko ste propustili, pogledajte live blog prvog dana How To Web konferencije, a i fotke su tu.

9:45Reshma Sohoni počinje prvo predavanje, naravno o Seedcampu

9:48Seedcamp – platforma koja povezuje preduzetnike i investitore širom Evrope

Pogledaj post »

Kako da biZbuZZ (p)ostane epic

03.11.2010.

biZbaZZ je stvarno nešto specijalno. Ovo je bila četvrta konferencija za redom kojoj prisustvujemo i kako smo jako zadovoljni što smo bili tu.

Medjutim i pored toga što se slažemo sa univerzalnom ocenom da je biZbuZZ 2010 bio #epicwin mislim da postoji opasnost da u budućnosti to bude u sve manjoj meri kao i da će veliki potencijal koji ima ostati neiskorišćen, na štetu celokupne web/IT zajednice.

Pogledaj post »

[LiveBlog] HowToWeb prvi dan

03.11.2010.

Stigosmo dakle na HowToWeb, zvanični heš je, naravno, #HowToWeb, mi smo vam tu ako vam zatreba kakav specijalan apdejt, pustite u komentaru ili bacite ping na @itdogadjaji. (Btw. vreme je lokalno što znači da oduzimate 1 čas.)

8:40 – Sala fenomenalna, ljudi polako stizu. Obezbedili smo struju, tako da live blogging definitivno moze da krene.

Pogledaj post »

Web Fest panel o Internetu: iskoristite ono što tržište nudi

02.11.2010.

Prošlogodišnji Web Fest 2009 je u okviru programa imao i nekoliko radionica (1, 2, 3, 4) na kojima su predavanja održali domaći i strani stručnjaci iz raznih oblasti vezanih za poslovanje na Internetu. Te radionice su, iako slabo posećene, bile stvarno kvalitetne, a predavači su (uglavnom) imali šta pametno da ispričaju. Ove godine je situacija nešto drugačija – jedan umesto više dana, panel diskusija o sadašnjosti i budućnosti Interneta umesto klasičnih predavanja, te promena lokacije (FON) i ciljne grupe (studenti). Predavači iz regiona, aktuelne teme, ali neverovatno loš tajming i nezainteresovanost studenata su od ovog događaja napravili samo prosečan skup.

Pogledaj post »

Piši da bi prodao. Prodaj ono što je napisano.

30.10.2010.

Kao što vidite iz naslova najveći utisak na mene drugog dana biZbuZZ-a ostavilo je Tatjanino predavanje o pisanju, a trećeg Tomino o prodaji. Šta smo još lepo naučili u ova dva dana na biZbuZZu pročitajte u ovom postu, a o basketu, kafanama, islasku u Scenu i svim tim stvarima oko konferencije čitaćete u sumarnom postu ovih dana 🙂

Pogledaj post »

biZbuZZ prvi dan: sve po malo

28.10.2010.

Sam početak biZbuZZa nije bio najsrećniji – problemi sa vezom koju je obezbedio Orion telekom (‘Ozbiljna veza‘, ozbiljno?) su ceo dan mučili najveći deo učesnika konferencije, što blago rečeno nije u redu a i nema smisla, naročito zbog pomenutog provajdera koji se strašno blamira. (Biće apdejta po ovom pitanju.)

Pogledaj post »

I bi BlogOpen

11.10.2010.

Prvi put sam bio na BlogOpenu sada za vikend (ekipa je bila i prošle godine) i ono, WOW – jer samo tim uzvikom i #epicwin tagom mogu da opišem kakvo nam je ovo iskustvo bilo. 🙂

<3 (fotka via Igor Mitrović)

Pogledaj post »

U susret Sinergiji 10

03.09.2010.

Danas su u beogradskoj kancelariji Microsofta novinari imali priliku da se upoznaju sa novostima vezanim za ovogodišnju Sinergiju i da sa predstavnicima organizacionog tima razgovaraju o sve konkretnijim planovima za sadržaj ovog događaja. Meni lično najzanimljivije zvuči predstavljanje Windows phone 7 OS-a (nadam se i konkretnih telefona), kao i takmičenje u hakovanju – Hack the Gate.

Pogledaj post »

iFront 2 – Mobilna telefonija, veb marketing i PR

11.06.2010.

Juče je u Bitef teatru održana iFront konferencija o internetu, na kojoj su učestvovali zanimljivi domaći i strani predavači iz oblasti mobilne telefonije, veb marketinga i onlajn PR-a. iFront je i ove godine uspeo da opravda očekivanja, ali je bolna činjenica da se ekonomska kriza i te kako oseti u praktično svakom aspektu ovog događaja – jedan konferencijski dan umesto dva, manje predavača iz inostranstva, promena lokacije…

Pogledaj post »