Uživo

Elektronska trgovina deseti put na Paliću

22.04.2010.

Jubilarnu desetu konferenciju E-trgovina otvorila je ministarka telekomunikacija i informacionog društva Jasna Matić. U kratkom obraćanju prisutnima, navela je da u konkretne rezultate postignute u oblasti elektronske trgovine ubraja uvođenje elektronskog potpisa i sertifikacija tri tela (pošta, PKS i MUP) za njihovo izdavanje, puštanje u rad (za par dana) portala e-uprave na kome će građani moći da dobiju informacije o uslugama državnih institucija i novu strategiju informacionog društva.

Pogledaj post »

Šta media planeri treba da znaju o internet oglašavanju?

10.04.2010.

U četvrtak 8. aprila održan je drugi po redu seminar o internet oglašavanju koju je organizovao ABC Srbija uz podršku IREX-a i USAID-a. Seminar je bio namenjen oglašivačima i agencijama, a predavači su bili Rade Tričković iz HTTPOOL-a, Srđan Erceg iz Huge Media i Toni Došen iz Hinton Group.  Na seminaru je predstavljena i ABC aplikacija za web odit, koja teži da medija planerima i vlasnicima sajtova olakša posao u pronalaženju, odnosno plasiranju oglasnog prostora.

Pogledaj post »

Šta je novo u paketu CorelDRAW Graphics Suite X5?

02.04.2010.

Firme Extreme i HSMInformatika su 30. marta na brodu Vizantija održale prezentaciju softverskog paketa CorelDRAW Graphics Suite X5. Prezentaciju je vodio, i na pitanja iz publike odgovarao Dejan Rogan iz firme HSMInformatika.

Pogledaj post »

Tačka na YU(goslaviju)

31.03.2010.

Sinoć je održan kraj.yu – dogadjaj koji je za cilj imao obeležavanje prelaska .yu domena u istoriju. Kako su nam rekli organizatori dešavanja Ivan Manojlović iz Muzeja istorije Jugoslavije i Dobrica Veselinović osnovna ideja je bila da se obeleži i ovaj poslednji postojeći formalni (iako virtuelni) ostatak Jugoslavije kao takve te da se u Muzej uvede novi eksponat – bivši domen SFRJ, SRJ, SCG i Srbije.

Pogledaj post »

Penzionisanje .yu domena i prvi koraci ka ćirilici na Internetu

26.03.2010.

RNIDSNakon 14 godina javne upotrebe .yu domena, odbrojavamo njegove poslednje dane. 30. marta u podne, .yu domen nestaje sa Interneta, a oko 200 firmi koje nisu migrirale na .rs domen će se verovatno naći u problemu. Međutim, najoptimističnija predviđanja su da će početkom naredne godine pored .rs domena moći da registruju .срб, .србија ili neku treću kombinaciju koja će predstavljati zvanični srpski domen ispisan slovima lokalnog jezika – ćirilice. Skup koji je juče organizovao RNIDS u Media centru je imao za cilj da skrene pažnju javnosti na ova dva događaja – da pripremi građane, preduzeća i Internet provajdere na moguće probleme nakon gašenja .yu domena, i predstavi plan za izbor i odobravanje srpskog IDN-a (Internationalized Domain Names).

Pogledaj post »

ABC seminar o Internet oglašavanju

29.01.2010.

Juče je u hotelu Zira održan Seminar o Internet oglašavanju koji je organizovao  ABC Srbija uz podršku USAID-a i IREX-a. Iskusni predavači iz ove oblasti poslovanja su prisutne proveli kroz praktično sve načine internet oglašavanja: od oglašavanja na medijskim sajtovima, preko posrednika,  do kontekstualnog, search i oglašavanja na društvenim mrežama.

Pogledaj post »

Upravljanje IT projektima – Obuka za sadašnje i buduće menadžere

29.12.2009.

YU Build i USAID Projekat za razvoj konkurentnosti organizovali su tokom decembra petodnevnu obuku “Upravljanje IT projektima“ za menadžere, studente i zaposlene u sektoru informacionih tehnologija. Ekipa IT Događaja imala je priliku da učestvuje u ovoj obuci, a kroz interaktivne vežbe i predavanja naučili smo mnogo o tome kako se planiraju i realizuju projekti.

Pogledaj post »

Limundo – slatki limun

26.12.2009.

Kada nas je Gaga pozvala da prisustvujemo konferenciji o Limundu bio sam rad da odem i saznam nešto više o ovoj firmi koja je dobila dosta pažnje u domaćoj zajednici nakon što se pročula informacija da je ranije ove godine dobila investiciju u visini od pola miliona evra.

Pogledaj post »

Predstavljen Eset softver na srpskom jeziku

09.12.2009.

Danas su u Medija centru predstavnici ekskluzivnog distributera Eset proizvoda za Adria regiju – firme Nort i domaćeg distributera – firme Extreme okupljenim novinarima predstavili lokalizaciju Eset NOD32 Antivirusa i Eset Smart Security softvera na srpski jezik.

Pogledaj post »

CRM Hosting rešenje u EUnet i Extreme izvedbi

08.12.2009.

Danas je u prostorijama EUneta održana prva prezentacija E2 CRM Hosting rešenja koje su zajedničkim snagama razvile firme EUnet i Extreme. Vladimir Ljubibratić, izvršni direktor firme Extreme je pred potpuno ispunjenom salom predstavio prednosti Microsoft Dynamics CRM rešenja i fleksibilnu web platformu koja se nudi domaćim malim i srednjim firmama.

Pogledaj post »