Blog

Gde je i kuda ide srpska programerska scena? Učestvuj u prvom velikom istraživanju

16.10.2015.

Kojim tehnologijama se najviše bave developeri u Srbiji? U kojim programskim jezicima rade? A u kojima bi najviše voleli da rade? Kako se (i koliko) usavršavaju? Da li se bave open source projektima? Kolike su plate programera u zavisnosti od lokacije, iskustva, tehnologije ili obrazovanja?

Ovo su samo neka od mnogih pitanja koje zanimaju skoro svakog programera/rku u Srbiji, i sve nas ostale koji se profesionalno bavimo IT industrijom. Upravo sa ciljem da dobijemo što bolju predstavu o trenutnom statusu i budućim perspektivama pokrećemo ovo istraživanje među profesionalcima iz ove oblasti.

Pogledaj post »

Nakon pet godina ITDogadjaja….

04.02.2013.

Pre par nedelja smo shvatili da je prošlo 5 godina od kada smo pokrenuli ITDogadjaje, i da bi to na neki način trebalo spomenuti, uprkos prašini i paučini koja se sakupila na blogu. Priznanje PC Press-a, koji je itdogadjaji.com uvrstio u jedan od 50 najboljih sajtova u Srbiji je poslužilo kao dodatni motiv za ovaj tekst, koji će se osvrnuti na preteklih 5 godina i objasniti šta danas radi ekipa ITDogadjaja.


PC Press top 50

Pogledaj post »

Tehnomegdan

05.10.2012.

Tehnomegdan je prva godišnja konferencija i hakaton koja se fokusira na mobilne tehnologije i preduzetništvo, a održava se 25. i 26. oktobra u Beogradu u Privrednoj komori Srbije.

Sedamdesetak mobilnih developera u ekipama od po dva-tri člana “sukobiće se” na hakatonu, a najbolji među njima dobiće vredne nagrade od kompanije Majkrosoft, u vidu novog hardvera.

Pogledaj post »

Startup Standup – Kako pokrenuti domaću startap scenu?

16.11.2011.

Razvoj internet preduzetništva i startap kulture u Srbiji zahteva mnogo rada, budući da „startap zajednica“ o kojoj uporno pričamo prolazi kroz svoje embrionalne dane i potrebna joj je sva raspoloživa podrška.

Nakon dobrih rezultata How to Web Belgrade konferencije, želimo da nastavimo ovu priču, pa uz podršku Digitalne agende, organizujemo konferenciju Startup Standup 19. novembra, na kojoj će se domaći i regionalni startapovi predstaviti evropskim investitorima, a publika moći da čuje konkretne savete i smernice za kreiranje održivog biznisa.

Startup Standup

Pogledaj post »

Specijalna #htwbgd zahvalnica

22.06.2011.

Sutra je nedelju dana od How to Web Belgrade događaja, prve ‘prave’ konferencije koju smo samostalno organizovali. Po svim kritikama obavili smo vrlo dobar posao i osokoljeni smo da ubuduće damo još više od sebe i pravimo još bolje akcije.

Veliki trud i nemala količina uloženog vremena su dali svoje rezultate, ali smo imali i dosta sreće da naletimo na prave ljude koji su nam puno pomogli i značajno doprineli da HTW bude zaista specijalan i u ovom postu bismo voleli da im se zahvalimo.

Pogledaj post »

Mission accomplished

17.06.2011.

Juče je održana How to Web Belgrade konferencija, prvi dogadjaj koji smo u potpunosti sami organizovali. (Doduše uz značajnu podršku Wembrio ekipe koja organizuje How to Web u Rumuniji.)

Umorni smo i usred gomile post-festum i drugih obaveza ali bi valjalo postaviti makar pred-utiske što pre.

Prva stvar – hvala svima koji su došli i učinili naš dogadjaj toliko velikim i sjajnim.

Pogledaj post »

#htwbgd Startup Challenge

17.05.2011.

U okviru konferencije How to Web Belgrade biće organizovano takmičenje domaćih i stranih startapova, koji će dobiti vredne povratne informacije od investitorskog žirija, priliku za promociju i pronalaženje investicije i vrlo vredne nagrade.

Konkurs za prijavljivanje na takmičenje traje do 5. juna, a mogu da se prijave timovi iz celog sveta, pod uslovom da ne postoje duže od dve godine, da do sada nisu primili VC investiciju i da ciljaju na globalno tržište.

Pogledaj post »

Kreće prodaja Early Bird karata za How to Web Belgrade Community Event

10.05.2011.

Ako nas pratite sigurno ste primetili da organizujemo How to Web konferenciju o onlajn preduzetništvu, u Beogradu sredinom juna. Počev od danas možete kupiti karte i osigurati prisustvo na događaju za koji vlada izuzetno interesovanje.

Pogledaj post »

Predstavite vašu mobilnu aplikaciju na MobileMonday događaju

27.04.2011.

Naredni MobileMonday Srbija događaj je zakazan za 16. maj u KC Grad, a ovoga puta smo odlučili da domaćim developerima damo priliku da prikažu neke od svojih aplikacija. Ukoliko imate spremnu (ili uglavnom spremnu) aplikaciju, ovo je lepa prilika da svoje delo predstavite ljudima koji se interesuju za mobilne tehnologije, a pritom pokupite i neke fine nagrade.

Pogledaj post »

Share Geek

04.04.2011.

SHARE Conference kreće u četvrtak, a mi delimo tri (3) ulaznice za najkreativnije geekete i geekove. Full karte za dnevni i noćni program su u pitanju, a da biste osvojili karte potrebno je da zakačite vašu najgeek fotografiju na zid ITDogadjaji Facebook stranice. Tri osobe čije fotografije sakupe najviše lajkova do srede u 17:00h postaju vlasnici ulaznica.

Share conference

Ukoliko vam nedostaje inspiracije, bacite pogled.

Budite kreativni, vremena je malo, ali SHARE Conference obećava fenomenalan provod!

Pogledaj post »