StartHub

A View from Above

17.03.2011.

Četvrti po redu post nam stiže od Vladimira Oanea, mladog preduzetnika iz Rumunije čije sjajno predavanje na How-to-Web 2010 konferenciji u Bukureštu nam je skrenulo pažnju na uber-kul startap uberVU. Veoma smo zahvalni Vladimiru na ovako dobrom postu i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da ga vidimo i čujemo u Beogradu. Bez daljeg odlaganja – bacite se na post.

uberVU is a social media management and monitoring platforms. We let companies all over the world use our service to manage all their tweets,  facebook posts and more, but also monitor and measure what is going on all over the social web.

A company sets up a dashboard where they can track their company, their products or their competitors. We let them engage with people that complement or recommend their products or get new leads form people that are bad-mouthing their competitors.

Pogledaj post »

0 to 60: Choice Lessons from the Kolektiva Experience

10.03.2011.

Treći post nam dolazi od Jeffreya Treichela, ko-osnivača i CEOa svima nam dobro poznate Kolektive. Jeffrey nas je svojevremeno oduševio predavanjem na biZbuZZu 2010 i još tada u Nišu vrlo spremno pristao da napiše nešto o svojim iskustvima za našu publiku. Na ovome mu zahvaljujemo i nadamo se da ćete u ovom epskom postu uživati kao i da ćete izvući korisne informacije i pouke, svakako ima zaista vrednih.

Starting up

Sounds like a cliché, but be passionate about the service or product.

For example: when I tried my first group coupon, I had been out of work for six months, was a new father and didn’t have much cash to treat my wife to the things I wanted to give her in life.

When I saw that with a group coupon I could afford to take her to the new neighborhood restaurant she wanted to try, I pulled the trigger and bought it. We had a great experience, and I remember being thrilled and thankful for the opportunity to treat my wife to a nice evening out for the first time in many, many months.

Pogledaj post »

Najbolje se putuje kada putuješ sam… ako već ne ide nikako drugačije

28.01.2011.

Drugi post na StartHub blogu nam dolazi od Gorana Radića, partnera u firmi Applicon i projektu PandoPad te ko-osnivača i predsednika Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx. U njegovoj priči možete videti koji načini razmišljanja i poslovne tehnike vam mogu pomoći da pokrenete i vodite uspešan poslovni poduhvat.

Izgleda kako je svaki dan prilika da čovjeka put nanese na prvu jutarnju do obližnjeg kafića. Tu se okupljaju razni privatni poduzetnici svako sa svojom pričom. Većina njih je u problemima i na stvari gleda crno. Većina njih čeka da kriza prođe. U kafiću.

Većina njih ima nekretnine, pokretnine, kilometražu puno veću nego ja. Bistre se različite teme. Kažu da su se istrošili, a mojih su godina. Uglavnom sve što se događa ovisi o drugim ljudima, o politici, ili nekom trećem. Ustajem od stola iako me nagovaraju da ostanem i popijem još jednu kavu. Nemam vremena. Puno je stvari koje još moram obaviti prije puta.

Pogledaj post »

Posveti se i ne slušaj druge

15.12.2010.

Imamo zadovoljstvo da danas krenemo sa blogom StartHub projekta. Takodje nam je drago što vam nam prvi post dolazi od direktora jedne od najuspešnijih Internet firmi iz Srbije, aukcijskog sajta Limundo, koji vam predstavlja svoje mišljenje na temu toga šta je neophodno za uspeh u onlajn poslovanju.

Pet godina je prošlo.
Pet godina od prve ideje da pokrenemo Limundo.
Za tih pet godina je Limundo postao najposećeniji ecommerce sajt u Srbiji.
Za to vreme smo dobili investicije u iznosu od preko 700.000 EUR.
U Srbiji!
Dva mladića, braća.
Sve se tako brzo desilo da se i sami pitamo: kako smo do ovoga stigli?
Naravno, znoj je tu uvek na pr(a)vom mestu.
Radilo se, radi se i dalje.
Postoji jedna slika gde sedim ispred računara.
Zaspao sam, glava nagnuta, bale mi cure na žutu duksericu…. a ruke i dalje na tastaturi.
Čim sam se probudio, ukočenog vrata, nastavljao sam da kucam.

I evo me, pet godina kasnije, pišem za ITD o tom putu,
kako to da smo dobili toliku investiciju, da sada već imamo preko 20 zaposlenih  (za mesec dana preko 30), da smo pustili još jedan projekat (Kupindo) i da nas treći već čeka (Limundo Cash).

Pogledaj post »