Uživo

Završila se druga Belgrade Test konferencija

16.11.2017.

Nedavno se u Beogradu okupilo preko 400 mladih sa ciljem da steknu nova znanja i upoznaju kolege iz oblasti automatskog testiranja softvera. Beograd je bio domaćin i predavača iz inostranstva koji su prenosili svoje iskustvo i divili se pozitivnom energijom i entuzijazmom mladih koji su prisustvovali događaju.

Publici su se na svečanom otvaranju obratili profesorka Milena Vujošević Janičić sa Matematičkog fakulteta, Dragan Spiridonov i Julia Duran kao članovi programskog komiteta i svojim rečima i prisustvom podelili veliku podršku i viziju tima koji stoji iza organizacije ovog događaja.

“Teorija bez prakse je nevidljiva. Praksa bez teorije je slepa.” bila je glavna poruka svečanog otvaranja.

Pogledaj post »

Agile Serbia Konferencija – U korak sa svetskim trendovima

05.06.2017.

Madlenianum je 26. maja bio sedište jednog od najvećih Agile i IT skupova u regionu i šire – druge Agile Serbia Konferencije. Ovogodišnja tema konferencije je bila “Agilnost i programeri”, a događaj je posetilo više od 500 učesnika. Organizatori konferencije ponosni su zbog velikog interesovanja, ali i činjenice da su predavači bili svetski i domaći Agile i IT stručnjaci, poput Dr Alistera Koubrna, Jurgena Apela, Edvarda Tomsona, Adama Tornhila, Anhela Medinile, Morica Hajbera i drugih.

Pogledaj post »

Završen prvi SmartCity.Education Festival 2017

30.05.2017.

Trodnevni SmartCity.Education festival održan je u hotelu Radisson Blu Old Mill u organizaciji Fridrih Nauman fondacije i Udruženja BEUM između 26. i 28. maja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogledaj post »

FitQuest i Pametna Bašta osvojili prva mesta na MatHackathonu!

24.05.2017.

Treći po redu MatHackathon, koji je organizovala Studentska organizacija Matematičkog fakulteta Omikron, održan je u subotu i nedelju, 13. i 14. maja. Takmičenje je održano u dve kategorije, jedno za učenike srednje škole, a drugo za studente. Na MatHackathonu je učestvovalo 6 srednjoškolskih timova koji su se takmičili u prostorijama Matematičkog fakulteta u Jagićevoj ulici, i 8 studentskih timova, u prostorijama StartIt Centra Beograd.

Pogledaj post »

DaFED Meetup #18

15.02.2014.

U prepunoj sali Kulturnog Centra Novi Sad, u sredu 05. februara 2014. godine, održao se prvi ovogodišnji a 18. po redu DaFED meetup. Tema predavanja bila je branding, na kome je svoju priču ispričao Nemanja Milenković, a Nikola Arežina predstavio publici zanimljive primere iz prakse. Iz zdravstvenih razloga, Slavimir Stojanović je bio sprečen da održi svoje predavanje na DaFED-u. 

Pogledaj post »

DaFED Meetup #17 – Bootstrap ili ne Bootstrap, pitanje je sad

12.12.2013.

Na 17. DaFED meetup-u održanom u sredu 04. decembra 2013. godine u Omladinskom centru CK13, čuli smo dva vrlo zanimljiva izlaganja koja su nam priredili Mladen Plavšić (ETON Digital) i Aleksandar Cocek (EEMAGINE). Sagledane su glavne prednosti i nedostatci korišćenja Twitter Bootstrap-a, odnosno generalnog koncepta bootstrapping-a, i kroz primere u praksi su navedeni razlozi zašto treba da koristimo Bootstrap kad god je to moguće.

Pogledaj post »

DaFED Meetup #15 – Bolje sprečiti nego lečiti

17.10.2013.

Uz rekordnu posetu, 15. po redu DaFED meetup održan 02.10.2013, kojeg je sponzorisao Verteez, je obilovao zanimljivim temama  prezentovanim od strane bračnog para Jovanović, experience designer-a u agenciji Studio at Warp Speed. Akcenat njihovih izlaganja je bio ne toliko na samom proizvodu, nego na načinu na koji idejno rešenje treba upakovati i predstaviti ga zainteresovanim kupcima.

Pogledaj post »

How to Web 2012 – zaključci, pouke, pozitivni primeri

17.11.2012.

Prošlo je nedelju dana od How to Web konferencije. Utisci su se slegli. Šta napisati a da drugi već nisu pomenuli na svojim blogovima, twitter nalozima, facebook profilima?

I ova konferencija je bila pun pogodak za one koji žele da čuju nešto novo, nešto staro, nešto zanimljivo, da se upoznaju nove ljude, da pojačaju veze sa onima koje su već upoznali. Savršena prilika da razmislite da li ste u pravoj priči i na pravom putu.

How To Web 2012

Pogledaj post »

WebFest – korak u pravom smeru

26.09.2012.

Prošle nedelje je održana WebFest.me konferencija, koja se drugi put održava u Budvi (Bečićima) i okuplja ljude iz regiona koji se bave Internetom, sa fokusom na startape. Ova konferencija je savršena prilika da se otvori jesenja sezona IT dešavanja u stimulativnom okruženju jadranskog mora, i preporučuje se izdvajanje barem nedelju dana za pred i post konferencijske aktivnosti, i vrlo verovatno poslednje kupanje u moru za ovu godinu.

Pogledaj post »

Dobre Stvari iz Telenorove kuhinje – prodavnica aplikacija u Srbiji

11.05.2012.

Danas je Telenor Srbija predstavio svoju novu web platformu, koja se sastoji od portala i prodavnice digitalnog sadržaja, u sklopu koje se nalazi i prodavnica aplikacija za mobilne (feature + smart) telefone. Priliku da dobiju informacije iz prve ruke je imalo 30ak programera koji su se odazvali pozivu koji je Telenor uputio na prošlonedeljnom MobileMonday događaju.

Telenor web platforma

Pogledaj post »