Cloud OS MVP Roadshow

17.03.2014.

Trening  Cloud OS MVP Roadshow će se održati u prostorijama Microsoft Srbije, 17. marta 2014.  od 9:00h do 17:00h, Španskih Boraca III/3 u Beogradu. 

Svakoga dana se sve više podataka generiše na raznim uređajima. Svakoga dana se IT administratori i inženjeri bave različitim vrstama zahteva i iznalaze načine da upravljaju podacima i uređajima koji ih hostuju. Sve više aplikacija i servisa koji su do sada korišteni lokalno, prebacuju se potpuno ili parcijalno u cloud okruženje.

Sa ciljem da pomogne ljudima iz IT-ja da rade efikasnije i da se suoče sa izazovima u eri cloud servisa i koncepta BYOD (Bring Your Own Device), Microsoft je na tržište izbacio novu generaciju serverskog operativnog sistema – Windows Server 2012 R2, ali i najnoviju instancu cloud infrastrukture – Windows Azure.

Tokom ovog celodnevnog treninga, pokazaćemo mogućnosti Windows Servera 2012 R2  i ukazati na nove tehnologije koje ovaj proizvod donosi. Sa dosta demonstracija i primera, moći ćete da vidite kako se Windows Server 2012 R2 pozicionira kao CloudOS, koje nove funkcionalnosti donosi i kako se one uklapaju u koncept hibridnog oblaka. Dalje ćemo se baviti i Windows Azure platformom, ukazati Vam na najbitnije benefite korištenja kao i primere praktične primene i konfiguracije.

Ključne oblasti koje pokriva trening:

  • CloudOS koncept
  • Windows Server 2012 R2 as a Cloud OS platform – BYOD technologies / Access and Information Protection/New approach to storage management / Hyper-V
  • Windows Azure Technical Overview for ITPros
  • Windows Azure real life examples

Predavači

Damir Dizdarević je MCT, Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE), MCTS ,MCITP i MVP za Windows  Server. Radi kao trener i konsultant na infrastrukturnim IT projektima. Ima više od 17 godina iskustva na Microsoft platformama a specijalnosti su mu Windows Server®, Exchange Server, sigurnost i virtualizacija. Već nekoliko godina radi kao autor oficijelnih MOC treninga za Microsoft Learning, a pored toga piše i tehničke članke za nekoliko IT časopisa kao što je Windows ITPRo (http://windowsitpro.com/author/damir-dizdarevic). Često predaje na konferencijama u regiji gdje je uvek visoko ocenjen. Piše blog na http://dizdarevic.ba/ddamirblog.

Predrag Jelesijević dipl. inženjer elektrotehnike. Microsoft MCP, MCITP, MCT i MVP za virtualne mašine. Od 2002. godine radi u Računskom centru Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu gde je poslednjih šest godina na poziciji sistem administratora. Zadužen je prvenstveno za Microsoft tehnologije ali je tokom karijere imao prilike da radi i sa drugim tehnologijama. Predavač je na Мicrosoft akademiji Elektrotehničkog fakulteta. Učestvovao je na nekoliko konferencija na kojima je najčešće prezentovao načine implementacije različitih rešenja u akademskom okruženju kao i primenu Microsoft tehnologija u realizaciji takvih rešenja. Neki od zanimljivijih projekata na kojima je učestovao: Testiranje podrške za ćirilična domenska imena kod klijentskih i serverskih aplikacija, Implementacija secure wireless mreže na Elektrotehničkom fakultetu, Implementacija AD infrastrukture na Elektrotehničkom fakultetu.

Registracija

Možete se prijaviti ovde.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR