“ComTrade” besplatna letnja škola programiranja

30.06.2013.

Kompanija “ComTrade” organizuje besplatnu letnju školu programiranja pod nadzorom iskusnih profesionalaca. EdIT (“Education for Innovative Thinkers”) škola će se održati na dve lokacije – u Beogradu i Kragujevcu. “ComTrade” dobija ogroman broj prijava, a na osnovu njih bira učesnike koji će dve nedelje provesti suočavajući se sa realističnim izazovima karakterističnim za profesionalne IT projekte. 

Tema

“Dronom u visine pomoću android uređaja” je projekat izrade korisničke aplikacije na Android platformi za pilotiranje daljinski upravljanom letelicom. Cilj projekta je izrada rešenja koje će hand-held android uređaj (tablet ili smartphone) pretvoriti u upravljački mehanizam letelice, omogućavajući korisniku da upravlja letelicom iz perspektive pilota.

Projekat obuhvata razvoj korisničkog interfejsa na Android platformi, kao i razvoj upravljačkih rutina za kontrolisanje same letelice u C-u. Komunikacija između Android uređaja i letelice, ostvariće se WiFi konekcijom, a korisnički interfejs obuhvatiće upravljačke komande i prikaz video signala sa kamere pozicionirane na letelici. Dodatak aplikaciji predstavljaće upravljačke rutine koje će kombinovanjem komandi voditi letelicu kroz složene manevre.

Program

  • Kragujevac, 08.07.-19.07.2013. (ComTrade Technology Center, Savski nasip br. 7, Beograd)
  • Beograd, 22.07.-02.08.2013. (Prirodno-matematički fakultet)

Registracija

Broj polaznika je ograničen, a rok za prijavu je 30. jun za EdIT13 u Kragujevcu, i 14. jul za EdIT13 u Beogradu na ovom linkuSve troškove letnje škole snosi “ComTrade”.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

Maja
19.06.2013. @ 16:52

Šteta što se mogu prijaviti samo rodjeni od 1981 pa nadalje. Stvarno šteta 🙁


DODAJ KOMENTAR