Connecting Minds hakaton

20.05.2017. – 21.05.2017.

Connecting Minds hakaton će se održati 20. i 21. maja u Startit Centru u Beogradu, prijavite se do 15. maja!

Pozivamo 20 mladih kreativaca sa područja Srbije i Kosova da se prijave i budu deo hakatona posvećenog pozitivnim promenama kroz tehnološka rešenja. Connecting Minds hakaton okuplja mlade programere, dizajnere i aktiviste oko istog cilja da tokom 24 časa kreiraju 5 mobilnih aplikacija dostupnih svima radi lakšeg prevazilaženja komunikacijskih prepreka između zajednica (IT, zdravstvo, preduzetništvo, pravosuđe, turizam…). 

Da li si ti Android programer/ka, dizajner/ka ili aktivista/aktivistkinja i želiš da stvaraš promenu koju želiš da vidiš? Ako veruješ da jesi, onda ne čekaj, prijavi se!

Cilj hakatona je da zajedničkim snagama za 24 časa kreiramo društveno odgovorna, inovativna rešenja koja će doprineti poboljšanju komunikacije između stručnjaka i institucija sa područja Srbije i Kosova.

Timovi će sačinjavati 2 programera/ki, 1 dizajner/ka i 1 aktivista/kinja. Upoznavanje sa novim ljudima je ono što hakaton čini kompletnim i u tom duhu timovi će biti formirani pred sam početak hakatona.

Šta ako dođe do komplikacija tokom hakatona ili kakvih tehničkih problema?

Bez brige, u svakom momentu će tu, za vas, biti mentori-eksperti koji će vam pomoći da napravite korak dalje. Pored toga ohrabrujemo sve timove da budu otvoreni za pomoć drugim timovima, jer cilj je zajednički.

Koliko košta?

Učešće na hakatonu je besplatno. Internet, hrana i piće, kao i smeštaj su obezbeđeni, vaše je samo da ponesete dobru energiju, uređaje (lap top, punjač,..), četkicu za zube i presvlaku.

Svi odabrani učesnici i učesnice su u obavezi da budu deo oba dana događaja.

Šta ukoliko nemam ideju, ali imam veliku želju da učestvujem?

To je sasvim u redu, mi i naš tim mentora će vam biti na raspolaganju da zajedno razvijete ideju pre samog događaja!

Mi verujemo da se za 24 časa može promeniti mnogo stvari, verujete li i vi?

Kako biste se prijavili popunite formular do 15.maja (molimo vas da svi vaši odgovori budu na engleskom).

Hakaton realizuje Beogradski fond za političku izuzetnost u saradnji sa institutom Demokratija za razvoj iz Prištine i NGO Aktiv iz Mitrovice, Transkonflikt fondom  iz Beograda, a uz podršku Evropske Unije.

Autor: ITD Ekipa

2 komentara

Tijana
17.05.2017. @ 18:49

Da li je moguce da se i dalje prijavim za ovaj dogadjaj? Lep pozdrav, Tijana

ITD Ekipa
18.05.2017. @ 12:16

Poštovana Tijana,

Nažalost, prijave su bile aktivne do 15. maja.


DODAJ KOMENTAR