CRM Arena u Zagrebu

03.05.

8. regionalna CRM Arena će se održati 03. 05. 2011. godine u Zagrebu (hotel The Regent Esplanade) pod sloganom “Svemogući CRM – legenda ili mit?!”. Okupiće regionalne stručnjake u oblati CRM-a, koji će se baviti temama mobilnog CRM-a, Business Process Managementa, društvenog CRM-a, itd.

 

Poklanjamo dve (2×1) kotizacije za CRM Arenu

Da biste osvojili kotizaciju za ovaj događaj, potrebno je da na office@itdogadjaji.com do 21. aprila u 17h pošaljete odgovor na pitanje:

Tko je gost predavač na Infoarena CRM konferenciji na temu „Kako upravljati korisnicima na olimpijskim igrama?“,

kao i da budete ili lajker Infoarena Grupe na Facebooku, ili član Infoarena CRM Community grupe na LinkedInu.

Učesnici koji prvi pošalju tačan odgovor osvajaju kotizacije. Srećno!

Update: Kotizacije su osvojili Dražen Bogadi i izvesna Marija, biće kontaktirani putem maila. Hvala svima koji su učestvovali.

Predstavlja li CRM (Customer relationship management – Upravljanje odnosima s korisnicima) aplikacija čarobni štapić kojim će se samo mahnuti, a svi izazovi problemi će odjednom biti riješeni? Treba li uopće upravljati korisnicima, ili se treba usredotočiti na upravljanje odnosima? Gdje se sve CRM sustav može primijeniti, na koji način, te kako iskoristiti prodor društvenih mreža za ostvarenje tih ciljeva?

O svim tim pitanjima biti će riječi na “8. regionalnoj CRM Areni: Svemogući CRM – legenda, mit ili…?”, koja se 3. svibnja održava u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade.

Konferencija će se baviti i utjecajem socijalnih mreža, koje su danas postale važan izvor povratne informacije, ne samo od klijenata, veći i od onih koji kreiraju tržište, na upravljanje odnosima s korisnicima. Predstavit će se i brojne uspješne prakse korištenja tog kanala u svrhu efikasnijeg poslovanja.

Ciljna grupa

 • Stručnjacima u marketingu
 • Stručnjacima u prodaji
 • Stručnjacima u strategiji i razvoju
 • Stručnjacima za operativni i analitički CRM
 • Stručnjacima u službama za korisnike
 • Stručnjacima za Business Intelligence
 • Stručnjacima u području ICT- a
 • Voditeljima u kontakt centrima
 • Predsjednicima i članovima uprava trgovačkih društava
 • Predstavnicima tijela državne uprave i lokalne uprave kao servisa fizičkim i pravnim osobama

Program

Zagreb, 3. svibnja 2011. (hotel The Regent Esplanade)

8:30-9:00   Registracija za konferenciju
9:00-10:30   Uvodni dio

 • Pozdravni govor – Tomislav Gavazzi, direktor, Infoarena Grupa
 • Uvodni govor – Carmen Majetić Pavić, direktorica, TAGORAS d.o.o.
 • Ivan Maglić, regionalni direktor, Gartner Adriatic Group, „ O regionalnim trendovima na području upravljanja odnosima s korisnicima“
 • Glavno obraćanje: predstavnik SEDAM IT d.o.o. – tema TBD
 • Glavno obraćanje: predstavnik MICROSOFT Hrvatska d.o.o. – tema TBD
 • Glavno obraćanje iz regije – TBD
 • Gost predavač: Boris Sakač, savjetnik Međunarodnog olimpijskog odbora za informatičku tehnologiju: „Kako upravljati korisnicima na olimpijskim igrama?”

10:30-11:00    Stanka za kavu

11:00-12:30

OKRUGLI STOL LIDERA: Uloga i odgovornost Uprave te Senior Management-a u procesu uvođenja promjena u kompaniju – preduvjet za uspješno upravljanje odnosima s korisnicima

Moderator: Carmen Majetić Pavić,  direktorica, TAGORAS d.o.o.

Opis teme:

Želja mnogih tvrtki je da budu vodeće u pogledu korisničkog iskustva, ali je potrebno mnogo više od puke ambicije i nekoliko uzgrednih promjena za dugotrajno izdvajanje iz prosjeka. Organizacije koje žele postati orijentirane na klijenta moraju usavršiti neke značajke kao što su svrhovito  vođenje, angažman zaposlenika, uvjerljiva vrijednost brenda i korisnička povezanost. Koliko se vaša tvrtka približila idealu organizacije usmjerene na klijenta? Koje su vaše jake, a koje slabe strane? Tko je odgovoran za korisnika? Koje su sastavnice kontinuiranog uspjeha? Kako biti uspješan u procesu vođenja kompanije kroz promjene, te kako motivirati uposlenike da konstruktivno prihvate promjene koje su neophodne za uspješno poslovanje kompanije i opstanak na tržištu?

Uvodno predavanje:  Goran Radić, član Uprave Applicona, Hrvatska – osvrt na knjigu “Thank You Economy”, Gary Vaynerchuka

Panel diskusija/panelisti:

 • predstavnici uspješnih regionalnih kompanija s područja različitih industrijskih vertikala

12:30-12:35

Vrijeme predviđeno da panelisti prepuste mjesto sudionicima sljedećeg panela

12:35-14:15

From Customer Experience to Customer Fusion (XRM)

Moderator: Vladislav Valiček, direktor, NOVEMO d.o.o., Hrvatska

Opis teme:

Upravljanje odnosima s klijentima u svakoj organizaciji ima svoju specifičnu pojavnost. Na posebitosti te pojavnosti CRM-a utječe portfelj aplikacija koje se već koriste, zrelost postojećih procesa, uposlenika ali i vizija koja je postavljena pred CRM inicijativu. Jedna od novih pojavnosti je uvođenje upravljanja odnosima bez izričitog naglaska na klijenta ili kupca tako da se CRM akronim počeo zamjenjivati novim XRM akronimom gdje XRM predstavlja upravljanje bilo kojom vrstom odnosa. Tako se XRM počeo pojavljivati u pravnim odjelima, odjelima nabave, financijama, ljudskim resursima, projektnim uredima ili raznim back office procesima. Pomakom CRM-a prema XRM-u dolazi i do velike demistifikacije CRM procesa tako da on prestaje biti otok koji agregira podatke iz drugih sustava već postaje sastavni dio svakodnevnih poslovnih procesa.

Uvodno predavanje: Vladislav Valiček, direktor, NOVEMO d.o.o.

Panel diskusija/panelisti:

 • predstavnici kompanija koje su uspješno implementirale XRM procese te unaprijedile svoje poslovanje i odnose s korisnicima

14:15 – 15:00   Ručak

15:00 – 16:00

Uloga socijalnih mreža i multi – channel komunikacije u procesu integracije s ostalim poslovnim procesima kompanije

Moderator: TBD

Opis teme:

Još donedavno društvene su mreže smatrane zabavnim medijem slobodnog vremena kojim smo uspostavljali kontakt s prijateljima i obitelji. Mnogi lideri poslovnog svijeta to su držali traćenjem vremena, pa samim time privilegijom svoje djece. No, danas svjedočimo promjeni koja potvrđuje golem utjecaj „usmene predaje“. Socijalni mediji su postali važan izvor povratne informacije, i to ne samo od klijenata već i od subjekata koji kreiraju tržište. Inovativne tvrtke su spoznale vrijednost ovog medija za unapređenje svoje konkurentske pozicije. Ovaj panel će dati perspektivu rasta poslovanja, proizašlu iz uvida izlučenih iz nestrukturiranih podataka socijalnih interakcija korisnika. Kako se stručnjaci oslanjaju na društvene mreže pri donošenju poslovnih odluka? Kako integrirati nestrukturirane podatke u postojeće procese podrške korisniku? Ušli smo, bez sumnje, u doba socijalnog klijenta. Jeste li se spremni uključiti?

Uvodno predavanje: TBD

Panel diskusija/panelisti:

 • predstavnici kompanija koje uspješno koriste socijalne mreže kako bi unaprijedile svoj odnos s korisnicima

16:00-16:05

Vrijeme predviđeno da panelisti prepuste mjesto sudionicima zadnjeg panela

16:05-17:05

CRM u sustavu javnih djelatnosti: Kako komunicirati s glasačkim tijelom?

Moderator: TBD

Opis teme:

Ubrzani razvoj inovacija na području internet tehnologije uvelike je utjecao na razvoj i njezinu primjenu na vrlo različitim segmentima djelovanja. Internet tehnologija treba omogućiti bolju percepciju korisnika, njihovu veću pristupačnost i djelotvornije interakcije s njima. Ona omogućuje pohranjivanje i održavanje informacija o klijentima te njihovo distribuiranje u sve dijelove organizacijske mreže.  U tijeku je (pred)izborna godina kad parlamentarne stranke angažiraju različite stručnjake i agencije za odnose s javnošću koje bi im trebale voditi kampanju te osigurati kvalitetnu interakciju s glasačkim tijelom. Kako predstavnici parlamentarnih stranaka te predstavnici s područja javnih djelatnosti  komuniciraju sa svojim korisnicima? Kakve alate pritom koriste te u kojoj mjeri istinski razmišljaju i poznaju stvarne potrebe i očekivanja svojih klijenata? U kojoj mjeri su spremni na promjene i prilagođavanje potrebama i očekivanjima svojih korisnika, kakva  im je brzina reakcije? U kojoj mjeri prate nove trendove razvoja i utjecaja društvenih mreža? Implementacija prilagođenog oblika CRM-a u poslovanju javnog sektora te u organizacijama parlamentarnih stranaka zapravo je komunikacija s biračima preko koje se stvara osnova za personalizaciju odnosa s glasačkim tijelom.

Uvodno predavanje: Gordan Beraković, Senior Research Executive, Ipsos Puls, Hrvatska: Što misle birači?

Panel diskusija/panelisti:

 • PR manageri i predstavnici različitih parlamentarnih stranaka
 • predstavnici javnih ustanova
 • predstavnici agencija za odnose s javnošću

17:05-17:10   Završno obraćanje/kraj konferencije

Svečana večera za VIP goste

Kotizacija

 • Prva osoba iz pravne osobe: 2.100,00 kn (287,00 EUR)
  Svaka iduća osoba iz pravne osobe ima 30% popusta što iznosi 1.500,00 kn (205,  EUR)
 • Akademska zajednica:  750,00 kn (103,00 EUR)
 • Uprava i lokalna samouprava:  900,00 kn (123,00 EUR)

Na gore navedene cijene obračunava se PDV.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR