Danas je u prostorijama EUneta održana prva prezentacija E2 CRM Hosting rešenja koje su zajedničkim snagama razvile firme EUnet i Extreme. Vladimir Ljubibratić, izvršni direktor firme Extreme je pred potpuno ispunjenom salom predstavio prednosti Microsoft Dynamics CRM rešenja i fleksibilnu web platformu koja se nudi domaćim malim i srednjim firmama.

 

CRM (Customer relationship management) rešenja su počela da se sve češće viđaju na domaćem tržištu, što je direktna posledica podizanja svesti domaćih firmi o relevantnosti upravljanja životnim ciklusom klijenta. Uz činjenicu da je za pridobijanje novog klijenta potrebno 6 do 7 puta više vremena nego za zadržavanje postojećeg, Vladimir je predstavio slučajeve u kojima postojanje CRM rešenja vrlo pozitivno utiče na poslovanje firme u celini – od unapređivanja postojećih poslovnih procesa, pa do direktnog povećanja prihoda.

U osnovi ovog rešenja je Microsoft Dynamics CRM, koji je platforma koja se polako, ali sigurno razvija u prilično ozbiljno rešenje za mala i srednja preduzeća, za razumnu količinu novca. Specifičnost rešenja koje Extreme i EUnet nude je mogućnost da firme izbegnu troškove i odgovornost uspostavljanja infrastrukture potrebne za jedan ovakav softverski paket zakupom infrastrukture (EUnet) i softvera (Extreme). To znači da putem Interneta možete koristiti sve funkcionalnosti Microsoft Dynamics CRM paketa, uz fleksibilnu platformu koja se dobro skalira i omogućava jednostavan upgrade u slučaju rasta obima poslovanja.

Nakon teoretskog uvoda koji je vrlo rano „kupio” publiku, usledila je i demonstracija sistema direktno na EUnet serverima. Kao i svaki Microsoft proizvod – gomila opcija, polja, padajućih menija koji se mogu u potpunosti prilagoditi potrebama korisnika. Sama demonstracija je mogla biti bolje osmišljena, pošto je ostao utisak kliktanja bez prethodnog plana, a sve u cilju da se pokaže vrlo dobra integracija sa Microsoft Outlook-om.

U svakom slučaju, vrlo zanimljiva usluga koju su dve domaće firme hrabro ponudile tržištu. Prema informacijama koje smo dobili, interesovanje za ovu prezentaciju je izuzetno veliko, te je već organizovan još jedan termin. Ukoliko vas interesuje da lično isprobate ovaj sistem i njegovu upotrebljivost u poslovanju, javite se EUnetu – priča se da do kraja godine nude besplatne test pakete 🙂

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: ,

Autor: Vladimir Trkulja