Cyber Risk konferencija

17.03.2016.

Na konferenciji Cyber Risk, koja će se održati 17. marta u hotelu Westin u Zagrebu govoriće se o izazovima sa kojima se suočavaju kompanije i društvo zbog cyber kriminala. Konferenciju organizuje Hrvatski forum za urbanu sigurnost i časopis Zaštita u saradnji s Institutom za osiguranje i časopisom Svijet osiguranja 

U 2014. godini, prema podacima iz studija, cyber kriminal je oštetio globalnu ekonomiju za 445 milijardi funti. Na godišnjem nivou se u Hrvatskoj beleži oko 1200 krivičnih dela iz domena cyber kriminala, s tim da taj broj raste svake godine. Situacija je još ozbiljnija ako se uzme u obzir da je deo oštećenih, zbog straha za poslovnu reputaciju, nesklon prijavljivanju incidenata i krivičnih dela, zbog čega je ta brojka dosta veća.

Kompanije će morati da do 2018. godine povećaju nivo IT sigurnosti, kao i da obavezno prijave napade na svoj sistem, prema novoj EU Direktivi, otvarajući tako veliki prostor za osiguravajuća društva, jer zbog mogućih visokih šteta, postoji velika šansa da kompanije taj rizik prebace na osiguravače.

Na konferenciji će govoriti vrhunski domaći i svetski stručnjaci, poput Philippa Amanna iz Evropskog centra za cyber kriminal (EC3), koji će govoriti o borbi protiv cyber kriminala i Kristine Posavec iz Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP RH, koja će učesnicima pojasniti koji su izazovi czber kriminala.

Jurica Čular i Miroslav Štampar iz Zavoda za sigurnost informacionih sistema govoriće o pretnjama u hrvatskom internet prostoru koje su bile aktuelne prošle godine, dok će Milan Parat, CSO iz PBZ-a, govoriti o mobilnoj sigurnosti. Uz predavanja o strategiji odbrane od sofisticiranih pretnji, upravljanju cyber rizicima, cyber forenzici, stručnjaci iz sektora osiguranja, poput Shannan Fort iz londonskog sedišta AON-a i Tamara Pintera iz AIG-a Budimpešta, objasniće kako se kreira polisa cyber osiguranja i kako proceniti rizike.

Cyber napadi i pretnje su među najvećim rizicima sa kojima se suočava korporativni sektor u svetu, a kao odgovor na to, globalna industrija osiguranja kreirala je i tržištu ponudila moderne proizvode osiguranja koji sadrže pokrića za takve rizike, a o čemu će osim toka predavanja biti reči i na radionici “Osiguranje cyber rizika: od kreiranja polise do rešavanja šteta”.

Konferencija Cyber Risk bavi se temama iz područja računarske sigurnosti, s naglaskom na tehnike očuvanja sigurnosti i poslovanja u slučaju kompromitovane sigurnosti, proaktivnim i reaktivnim merama u svrhu održavanja cyber sigurnosti i smanjivanja efekta mogućih šteta. Pričaće se o oblastima kao što su cyber pretnje i održavanje cyber sigurnosti, strategije upravljanja cyber rizicima, cyber osiguranje, kreiranje polisa osiguranja od IT rizika, i na kraju, disaster recovery i business continuity.

Konferencija Cyber Risk je jedinstvena u regiji i zato proverite program konferencije i prijavite se za učešće još danas.

Web stranica konferencije Cyber Risk.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR