DaFED kurs JavaScript

17.11.2015. – 22.12.2015.

Nakon više od tri godine organizovanja edukativnih IT okupljanja, udruženje DaFED pokreće seriju kurseva za svoje članove, a prvi od njih startuje 17. novembra u Novom Sadu.

Kurs je u celosti posvećen JavaScriptu (sa dodatkom jQueryja u manjoj meri) i obuhvata njegove osnove (promenljive, petlje, naredbe grananja… ) kao i neke naprednije koncepte (prototipno nasleđivanje, closures, IIFE, ES6…). 

Program

Program traje 5 nedelja i obuhvata 20 časova, a predavanja se realizuju u dvosatnim večernjim terminima i obuhvataju teoriju i praktičan rad.

Tokom kursa će biti pokrivene sledeće teme:

  1. Nedelja – Osnove JavaScript jezika
  2. Nedelja – Osnove JavaScript jezika
  3. Nedelja – JavaScript u browseru i na webu
  4. Nedelja – Osnove jQuery-ja
  5. Nedelja – Pisanje testova u JavaScriptu i alati za konfiguraciju i deploy (Grunt, Bower, Gulp…)

Detaljan program pogledajte ovde.

Osim 2 zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača ostalim danima po potrebi, a predavač će biti dostupan svakodnevno za sva pitanja i konsultacije.

Broj polaznika u grupi je od 5 do 15.

Kome je namenjen

Kurs je namenjen svima onima koji su imali dodira sa front-end razvojem ili se aktivno bave njime, a poznavanje JavaScripta im se zasniva pretežno na kopiranju rešenja sa interneta i može se opisati kao “krpljenje/uklapanje” skriptova sa minimalnim razumevanjem ili čak i bez njega.

Tokom kursa će se upoznati sa JavaScriptom kao jezikom i alatom koji im može pomoći da svoju karijeru usmere u nove pravce.

Za pohađanje kursa neophodno je:

  • poznavanje HTML-a i CSS-a
  • posedovanje laptopa

Predavač

Predavač je Nenad Pavlov koji se programiranjem bavi već 12 godina, a poslednjih 5 profesionalno kao front-end developer sa naglaskom na JavaScriptu kao takvom i u različitim oblicima (jQuery, ImpactJS, AngularJS, NodeJS, socket.io…). Najveći deo profesionalne karijere proveo je u HintTechu i A51 (ActiveCollab). Pored toga je radio na mnoštvu freelance projekata. Sve češće se nalazi u ulozi vođe projekata i predavača. Trenutno je aktivan u Fintech i startup industriji kao programer i konsultant.

Kotizacija

Cena kursa iznosi 30.000 dinara, a moguće je plaćanje u 2 rate.

Prijave

Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 13. novembra.

O DaFEDu

Udruženje DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od 3 godine puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

Marko
21.11.2015. @ 18:04

Hoćete li molim Vas prestati da reklamirate i objavljujete svoje male školice ovoga i onoga, koji su komercijalni kursevi, kao “događaje” ?
To nije događaj, to je više nego očigledno privatna reklama za nekoga ili nečiji biznis.
Za to s e plaća rekalam u novinama ili glasilima a ne podmeće se kao događaj.


DODAJ KOMENTAR