DaFED organizuje radionicu “Kaligrafija i letering” u Novom Sadu – Prijave otvorene

11.06.2016.

Ukoliko želite da naučite nešto o umetnosti lepog pisanja i crtanja slova, čujete uvod u modernu kaligrafiju od Aleksandra Šimanova, poznatog dizajnera i kaligrafa iz Rusije, a usput probate i da napišete osnovne letering stilove, prijavite se na radionicu koju organizuje udruženje DaFED 11. juna u Novom Sadu. 

Program

Radionica “Kaligrafija i letering” za početnike, u trajanju od 3 sata će početi 11. juna  u 11:00 u Biznis Centru u hotelu Veliki u Novom Sadu.

Učesnici će čuti osnove moderne kaligrafije (umetnost lepog pisanja slova), kratku istoriju ćiriličnih slova, kao i uvod u brushpen lettering koji je danas najpopularnija vrsta leteringa (tehnike crtanja slova) u primenjenom dizajnu.

Pričaćemo o upotrebi leteringa u grafičkom dizajnu, naučićemo razlike između kaligrafije i leteringa, saznaćemo o profesionalnim alatima i trikovima, kao i o specifičnosti ćiriličnih slova.  Na kraju će učesnici imati priliku da pokušaju da napišu osnovne letering stilove pomoću brushpen olovaka koje će dobiti kao suvenir sa radionice.

Kome je namenjena radionica

Radionica je namenjena svima koji žele da se upoznaju sa pojmovima kaligrafija i letering, a nemaju prethodnog iskustva. Svi učesnici će dobiti olovke za kaligrafiju i papir.

Predavač

Alexander Shimanov je grafički dizajner, kaligraf i grafiti artist iz Rusije sa preko 17 godina iskustva u grafičkom dizajnu. Radio je kao dizajner u brojnim agencijama u Rusiji i kao freelancer širom sveta. Leteringom se profesionlano bavi poslednje tri godine.

Kotizacija

Cena učešća na radionici iznosi 2000 dinara.

Prijave

Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 10. juna.

O DaFEDu

Udruženje DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od 3 godine puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR