DaFED#30

04.03.2015.

Jubilarni DaFED#30 održaće se u sredu, 04.03.2015. sa početkom u 18h. Predavanja sa veoma popularnom tematikom User Experience / User Testing će se održati u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb). 

Teme

User testing without going bankrupt, Martin Naumann

  • Testiranje korisnika je veoma vredno i može pomoći startapu da brže napravi bolji proizvod koji više odgovara tržištu. Međutim, mnogi startapi, pa čak i razvijene kompanije, još uvek ignorišu ovaj metod za razumevanje svojih korisnika. Ovo predavanje objašnjava kako da “prodate” svom šefu user testing i da dobijete puno koristi za malo novca.

Principal techniques in User Experience, Darko Čengija

  • Kako ugraditi korisničko iskustvo u temelje svog proizvoda? Šta su Persone, Crvene rute, a šta je Usability? Šta raditi, a šta ne raditi tokom razvoja softverskog rešenja? Ovo predavanje je namenjeno polaznicima koji za sada imaju osnovno ili srednje poznavanje koncepata iz korisničkog iskustva, a rade u softverskoj industriji.

Predavači

Martin Naumann (Archilogic, Zurich) – Martin je softverski inženjer i open source propagator sa veštinama u raznovrsnim poljima uključujući C/C++/C#, Java, PHP, Python, JavaScript. Kao full stack programer, ne samo da piše kod, već i aktivno razgovara sa korisnicima i kompanijama pokušavajući da pronađe najbolji miks za sve zahteve.

Darko Čengija (UX Passion, Zagreb) – Usability specialist i Information Architect/Interaction Designer u UX Passionu. U svom portfoliju ima niz različitih projekata od mobilnih i desktop do web aplikacija, uključujući projekte za Hrvatski Telekom, RealNetworks, Vodafone… Tokom poslednje dve godine radi na usability projektima koji uključuju direktan rad i testiranja s korisnicima. Pre osnivanja UX Passiona 2009. godine i ulaska u UX, Darkov fokus je bio soft-skills i Neurolingvističko programiranje.

Registracija

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Sponzori februarskog DaFED-a su kompanijeVega IT Sourcing i Codeplicity.

Korisni linkovi

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim informacijama o DaFED-u, učlanite se u zvaničnu Facebook grupu, posetite fan stranicu ili ih pratite naTwitteru

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR