DaFED#36

02.09.2015.

DaFED#36 će se održati u sredu, 02. septembra 2015. sa početkom u 18h. Predavanja na temu JavaScript će se održati u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb). 

Predavači na DaFED#36 su:

Dušan Stanković (Embroker, San Francisco) – Prešao iz korporativne u startup kulturu. Za sebe kaže da je “technology agnostic, jack of all the trades”. Trenutno zaposlen kao full-stack developer u Embrokeru, startapu iz San Franciska.

Goran Gajić (Gambit.com) – Full stack web developer, zaljubljenik u JavaScript, trenutno radi za gambit.com

Teme predavanja:

Angular 2.0 – Core concepts, Dušan Stanković

  • Angular je možda jedan od najpoznatijih framework-a u moru JavaScript framework-a. S obzirom da je u prethodnih nekoliko godina web eksponencijalno evoluirao, javila se potreba za boljom i moćnijom alatkom koja će pratiti najnovije web standarde. Iako još uvek u alfa fazi, Angular 2.0 uskoro dolazi i obećava da će popuniti nedostatke njegovog prethodnika i zadovoljiti trenutne potrebe tržišta.

Počni da koristiš React odmah, Goran Gajić

  • React je biblioteka za pravljenje korisničkih interfejsa napravljena od strane Facebook-a. Možemo o njoj da mislimo kao o “V” (view) u MVC arhitekturi. React se koristi za pravljenje i ažuriranje kompleksnih korisničkih interfejsa i namena mu je da se koristi pored drugih popularnih biblioteka (npr. Backbone.js). U ovom predavanju ćete videti kako možete da probate da koristite React u vašim postojećim aplikacijama i sami vidite da li je React za vas ili ne.

Sponzori septembarskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing, Eton Digital i codecentric.

Registracija

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Korisni linkovi

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim informacijama o DaFED-u, učlanite se u zvaničnu Facebook grupu, posetite fan stranicu ili ih pratite na Twitteru.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR