DaFED#40

03.02.2016.

DaFED#40 će se održati u sredu, 03. februara 2016. sa početkom u 18h. Predavanja na temu Accessibility & Client Experience Design će se održati u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb). 

Predavači

Tamaš Tot – (Upwork) – bekend programer, dokumentarni fotograf i frontend arhitekta. Iz Subotice. Bez LinkedIn-a. Flappy Bird score 566.

Marko Dugonjić – (Creative Nights, Smashing Magazine) – dizajner, developer, predavač i autor iz Velike Gorice. Kao Kreativni i UX direktor studija Creative Nights poboljšava korisničko iskustvo za lokalne i međunarodne klijente. Pokrenuo je Typetester, urednik je u Smashing Magazine, suautor Smashing Book #4, te predavač o temama iz područja web tipografije i korisničkog iskustva.

Teme

Accessibility ABC: critical thinking, Tamaš Tot

  • Ukoliko imate nedoumice da li je vašem markup-u potreban Schema.org; ako niste sigurni kako da pravilno primenite WAI-ARIA i u čemu se on razlikuje od WCAG 2.0; ako vas interesuje sprega između UX, performanse i accessibility-ja i zašto je ovo goruća tema danas, onda je ovo predavanje za vas.

Client Experience Design, Marko Dugonjić

  • Za oblikovanje uspešnog korisničkog iskustva potrebno je osim uključivanja korisnika, razumeti potrebe i poslovne ciljeve klijenta, a najveći izazov je pronaći zlatnu sredinu između te dve naizgled suprotstavljanje grupe. Saznajte kako poboljšati proces od prodaje do realizacije i uspešnije sarađivati s klijentima.

Sponzori februarskog DaFED-a su kompanijeVega IT Sourcing, Eton Digital.

Registracija

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Korisni linkovi

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim informacijama o DaFED-u, učlanite se u zvaničnu Facebook grupu, posetite fan stranicu ili ih pratite na Twitteru.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR