DaFED#44

08.06.2016.

DaFED#44 će se održati u sredu, 08. juna 2016. sa početkom u 18h. Predavanja na temu UX/UI će se održati u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb). 

Predavači

Adrian Zumbrunnen – (Google) – je UX dizajner, pisac i zaljubljenik u kafu, koji živi i radi u Cirihu. Adrijan piše i drži predavanja o dizajnu. Pre nego što je postao freelance dizajner bavio informacionom veb arhitekturom, trenutno radi u Google-u, u oblasti dizajna i na projektima kao što su AdWords i Google Maps.

Nemanja Ivanović – (Deutsche Telekom) – je Art Director/Designer. Poslednje 2 i po godine živi i radi u Nemačkoj za Deutsche Telekom. Ove godine postao je Creative Director & Co-Founder francuske agencije “Alexander The Great”. Jedan je od sudija na prestižnom awwwards.com. Za njega je dizajn osećaj. Strast. Sjaj u oku. Sposobnost za rešavanje problema kroz “design thinking” i konstantno pomeranje granica makar i sa najmanjim detaljima. Na kraju ti detalji nas i definišu ko smo u stvari…

Teme

Animacija, Adrian Zumbrunnen

  • Animacija je ključni deo dizajna u smislu mikro interakcije. Kako se interfejs razvija tokom vremena će definisati to kako ga mi razumemo. Adrian će pričati o tome kako odgovarajuća interakcija može da unapredi korisničko iskustvo.

Dizajn proces, organizacija, stil, tool-ovi, poneki tip i magija, Nemanja Ivanović

  • Proces kreiranja njegovog poslednjeg projekta, rađenog za fudbalski klub “AS Monaco”. Nemanja će nam ispričati o odlukama koje su donesene i zašto. Šta su bili izazovi i nedostaci. Opisaće komunikaciju unutar tima, client-side kao i brifovanje kreativnog razvoja. Puno zanimljivih i veoma realnih stvari kroz koje svako od nas prolazi i rešava ih na totalno različite načine.

Sponzori junskog DaFED-a su kompanijeVega IT Sourcing, Eton Digital.

Registracija

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Korisni linkovi

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim informacijama o DaFED-u, učlanite se u zvaničnu Facebook grupu, posetite fan stranicu ili ih pratite na Twitteru.

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

07.06.2016. @ 15:24

DaFED je postao jedan od vodećis skupovo ovog tipa u Srbiji. Svaka čast!


DODAJ KOMENTAR