DaFED#47

07.09.2016.

DaFED#47 će se održati u sredu, 07. septembra 2016. sa početkom u 18h. Predavanja na temu Virtuelne realnosti će se održati u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb).  

Predavači na DaFED#47 su:

Vitomir Jevremović – (Digital Mind) – vlasnik i osnivač kompanije Digital Mind koja se bavi primenom interaktivnih i digitalnih tehnologija u kulturi, edukaciji,  zabavnoj industriji i marketingu. Učestvovao je na realizaciji brojnih projekata u oblasti produkcije digitalnih sadržaja kako u kulturi,  tako i u video i softverskoj industriji. Autor je projekata kao što su Virtual Reality muzej Nikole Tesle, Virtuelni muzej Zorana Đinđića, vodio projekat kreiranja prvog 3D animiranog filma o kikindskom  mamutu i otvaranja prvog 3D bioskopa u Srbiji u kikindskom muzeju. Autor je softverske platforme ArcheoPack, kao i jedne od najvernijih simulacija flipera – SlamIt Pinball. Dobitnik brojnih priznanja za doprinos razvoju digitalnih tehnologija.

Nebojša Zaklan – (Case 3D) – art director i partner Case 3D kreativnog studija iz Novog Sada. Preko 15 godina u arhitektonskoj vizualizaciji i oblasti marketinga u arhitekturi i nekretninama. Jedan od pionira u Srbiji u ovom polju.

Teme predavanja:

 Virtuelna Realnost uzvraća udarac,  Vitomir Jevremović

  • Ova godina označila je početak novog doba digitalne civilizacije. Dolazak Virtuelne Realnosti, koju čekamo već trideset godina, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Sada kada možemo napipati budućnost, hajde da popričamo o utiscima, upotrebi, problemima, izradi sadržaja, promeni pristupa u komunikaciji, kao i o novim platformama koje nas očekuju već iduće godine.

Upotreba VR tehnologija u real estate-u,  Nebojša Zaklan

  • Kako virtuelna realnost menja pogled na prodaju i kupovinu nekretnina sada i u budućnosti. Saznajte kako možete kupiti svoj budući životni prostor, a da se ne pomerite iz svoje sofe.

Sponzori septembarskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing, Eton Digital.

Registracija

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Korisni linkovi

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim informacijama o DaFED-u, učlanite se u zvaničnu Facebook grupu, posetite fan stranicu ili ih pratite na Twitteru.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR