DaFED#51

28.02.2018.

Na prvom DaFED meetupu u ovoj godini, a 51. po redu, predavanje će održati Hari Roberts, Google Developer Expert, na temu brzine veb aplikacija! Da podsetimo, Hari je pre par godina predavao na 27. DaFED meetupu i to je po oceni mnogih posetilaca bilo jedno od najboljih predavanja koje je organizacija DaFED organizovala tokom svojih 5 i po godina postojanja. Video snimak Harijevog predavanja na DaFED meetupu iz 2014. godine možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu organizacije DaFED, a za ovo sledeće vas pozivamo da dođete u sredu, 28. februara u 18:00 u Amfiteatar centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu i  poslušate Harija uživo, a nakon toga i da ga lično upoznate na DaFTERu! 

O predavaču:

Hari Roberts, Google Developer Ekspert, dolazi iz Velike Britanije, a njegova lista klijenata uključuje Google, Unilever i Ujedinjene nacije. Nagrađivani je konsultant za front-end arhitekturu, koji pomaže organizacijama i timovima širom planete da planiraju, grade i održavaju korisničke interfejse. Hari piše o temama arhitekture CSS-a, performansi i skalabilnosti na csswizardry.com, razvija i održava moćni CSS frejmovork Inuit.css, autor je CSS smernica (CSS Guidelines) i član je Ekspertskog Panela jednog od najpoznatijih časopisa posvećenih veb dizajnu i programiranju – Smashing Magazina.

Tema predavanja:

Why Fast Matters

Svi smo – nadamo se! – svesni da je brzina sajtova važna. To je odlično kako za naše poslovanje tako i za naše korisnike. Ali stvari još uvek nisu dovoljno brze. Sa sve većim brojem tržišta u razvoju koja se pojavljuju na internetu, dolazimo do tačke gde se susreću sporije konekcije i sve teži sajtovi. Tokom ovog predavanja čućemo šta ova tržišta u razvoju znače za nas i kako možemo početi da se krećemo u pravom smeru.

Prijavite se na DaFED#51

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim informacijama o DaFED-u, učlanite se u zvaničnu Facebook grupu, posetite fan stranicu ili ih pratite na Twitteru.

Vidimo se, DaFEDsi! 🙂

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

24.02.2018. @ 10:59

Ovo su vrh stvari. U svegu gde MORATE da pratite tehonologije svo besplatno znanje je JAKO VREDNO. 😀


DODAJ KOMENTAR