Dan robotike i mehatronike u Politehnici

14.12.2012.

POLITEHNIKA – škola za nove tehnologije organizuje manifestaciju Dan robotike i mehatronike u Politehnici koja će se odvijati u prostoru Škole (Bulevar dr Zorana Đinđića 152a, Novi Beograd) u petak 14.12.2012.godine od 15h. Najznačajniji gosti, koji će održati prezentacije i predavanja su naučnici Centra za robotiku iz Instituta Mihajlo Pupin, profesori i asistenti sa Katedre za signale i sisteme Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Katedre za mehatroniku, robotiku i automatizaciju Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

 

Publici će biti prikazana i video-prezentacija takozvanog „koncepta budućnosti“ kompanije FESTO, sa posebnim akcentom na bionici – aplikaciji principa identifikovanih u prirodi na projektovanje injženjerskih sistema.

Partner POLITEHNIKE i pokrovitelj ove manifestacije je kompanija Schneider Electric.

Učenici Škole – članovi Sekcije za LEGO robotiku, će i sami prikazati nove robote koje su kreirali. Ideja tima POLITEHNIKE jeste da gradi nove i jača postojeća partnerstva, jer ona školuje i buduće studente, inženjere i naučnike koji će, u bliskoj budućnosti, nalaziti svoje mesto i u ovim najznačajnijim institucijama i kompanijama u Srbiji.

Izuzetan odziv na koji je POLITEHNIKA naišla pozivajući ovako eminentne goste govori, na prvom mestu, o tome da značajne institucije i kompanije prepoznaju važnost kvalitetnog obrazovanja mladih generacija, To bi trebalo da preraste u trend, jer je od izuzetne važnosti za budućnost i napredak celog našeg društva.

POLITEHNIKA – škola za nove tehnologije, sa Novog Beograda, je srednja stručna škola koja postoji već četiri decenije. Obrazuje izuzetno moderne obrazovne profile iz domena tehnike, među kojima su i Tehničar za robotiku i Tehničar mehatronike. Pored brojnih i neospornih uspeha u polju obrazovanja, Škola se poslednjih godina posebno ističe po svojoj Sekciji za LEGO robotiku, koja privlači veliki broj učenika, a čije su roboti predmet stalnog interesovanja publike, ali i brojnih medija.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR