Novembar 29Decembar 1

Deveti Sajam Kratke elektronske formeSajam kratke elektronske forme (KEF) biće održan krajem jeseni u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji. Tema devetog KEF-a je “Štek” (ko, šta, gde, kako i zašto krije ili čuva?). KEF je izložba radova elektronske umetnosti koji traju ili mogu biti konzumirani u vremenu do 30 sekundi. Zainteresovani za učešće, proizvođači i konzumenti medijske kulture, mogu se prijaviti i poslati svoje odgovore na temu do 15. novembra.

 

Svi radovi koji budu odgovorili osnovnim zahtevima konkursa (veza sa zadatom temom, trajanje do 30 sekundi, elektronska forma, inovativnost, medijska zavodljivost) i poslati u roku, biće prikazani na istovremenim izložbama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, od 29. novembra do 1. decembra 2008. godine.

Od autora i autorki se traži da stvaraju unutar vremenskog okvira kojim vlada industrija oglašavanja i masovnih komunikacija.

Kratak video ili audio zapis, spoof reklamu, scroll tekstualnu poruku ili slogan, džingl, veb baner ili sajt, screen saver, seriju fotografija napravljenu u periodu do 30 sekundi, flash ili 3D animaciju, kao i bilo koji drugi medijski proizvod, moguće je predstaviti kao viziju ili kritički osvrt na svet kojim smo okruženi, kao alternativnu zabavu ili potrebu autora da se snađe u medijskoj džungli.

Preporučeni formati za radove su: wav, ogg, mpeg, avi, html, swf, gif.

Uputstva u vezi sa formatima i slanjem radova moguće je dobiti mejlom, putem adrese: kef@rex.b92.net

Na otvaranjima izložbi, najuspešnijim učesnicima biće dodeljene tri nagrade žirija Kulturnog centra Reks, koji je organizator KEF-a.

Nagrade su u tehničkoj opremi, u vrednosti od 50.000 dinara (prva nagrada), odnosno 40.000 (druga) i 30.000 dinara (treća nagrada).

Po zatvaranju izložbi, biće dodeljena nagrada publike.

Realizaciju KEF-a pomogli su Gradski sekretarijat za kulturu Skupštine grada Beograda i Ministarstvo kulture Srbije.

Share and Enjoy:

Tags: , , , ,

Autor: dragana