devHub meetup

11.06.2015.

Prvi devHub meetup biće održan u četvrtak, 11.6.2015. u 18.00 u amfiteatru rektorata, centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu. Saznajte kako najlakše da dođete do studentske letnje prakse u inostranstvu. Upoznajte se sa najsavremenijim tehnologijama za razvoj skalabilnih web aplikacija 

Članovi katedre za informatiku na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu su napravili platformu za organizovanje edukativnih programa za studente zvanu “devHub”. Prvi takav događaj je meetup koji će biti održan u zgradi rektorata Univerziteta u Novom Sadu, i namenjen je pre svega studentima viših godina kao i developerima (freelanceri i ljudi iz firmi).

Ciljevi su  da se studenti edukuju pored nastave, kao i da se pospešuje njihovo međusobno umrežavanje, kao i unapređivanje IT zajednice u Novom Sadu.

Server as a function

Predavač: Dejan Mijić, asistent na FTN-u

“Server as a function” je model razvoja konkurentnih sistema, razvijen od strane Twitter-a. Tokom predavanja upoznaćete se sa karakteristikama ovog modela, kao i teorijskim osnovama neophodnim za njegovo razumevanje. Poseban osvrt biće stavljen na praktičnu primenu u razvoju sistema zasnovanih na mikro-servis arhitekturi.

Stručna praksa – gde, kako i zašto

Predavači: Mihailo Isakov, E2 student; Radmila Popović, E2 student

Rad na motion tracking hardware-u ili paralelizaciji superkompjutera kao letnja avantura? Mihailo i Radmila pričaće o svojim iskustvima kroz praktične primere i pokušaće da daju formulu za uspešnu stručnu praksu u inostranstvu.

Korisni linkovi

Facebook stranica događaja. 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR