Dizajn i borba sa konkurencijom na trećem iOS meetupu u Startit Centru

01.06.2016.

Sledeće srede, 1. juna, u Startit Centru biće održan treći iOS meetup. Govornici će biti Nikola Lajić i Vladimir Delibašić. Oni će pričati o aktuelnoj temi u iOS dev svetu — custom animacijama, kao i procesu koji je mali tim iz Srbije prošao prilikom razvoja i objavljivanja svoje prve iOS aplikacije na App Store-u.

*

Cifra od preko milion i po aplikacija dostupnih na App Store-u nam govori da su davno prošla vremena kada se mogao očekivati uspeh na tržištu sa sistemskim izgledom. Aplikacije kao što su “Clear” i “Flipboard” su nam pokazale da je moguće istaći se uz jednostavnu funkcionalnost i inovativan korisnički interfejs. Prateći ovaj trend, dizajn “For the Next” aplikacije pokušava da se odalji što više od standardnog sistemskog izgleda. U ovom predavanju će biti reči o neočekivanim problemima koji su proizašli iz naizgled jednostavnih zahteva dizajna, od reimplementacije UITableView komponente do interaktivnih animacija.

*

Mala ekipa iz Srbije napravila je aplikaciju koja omogućava svojim korisnicima da se ujutru probude na lak i zabavan način. Kreatori aplikacije podeliće sa vama iskustva koja su stekli u borbi sa konkurencijom na App Store-u kao i par trikova kojima su morali da pribegavaju da bi zaobišli ograničenja koja pred developere postavljaju Apple i iOS. Zanimljivost — aplikacija je nastala nakon što je jedan od članova tima pohađao našu iOS Akademiju.

Meetup je zakazan za 18č i prisustvo je besplatno. Prijavite se ovde.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR