Dizajn meetup sa Strahinjom Todorovićem – Adobe Illustrator, Photoshop i Adobe After Effects

01.02.2016.

Nakon prošlog meetupa sa Peđom Rusićem na kom nam je demonstrirao rad u Photoshopu nastavljamo sa ovakvim druženjima, ali ovaj put uz Illustrator i malo After Effectsa.

U ponedeljak 1. februara u 18h u Startit Centru, Strahinja Todorović razjasniće nekoliko razlika u korišćenju Photoshopa i Illustratora kao i njihovu kombinaciju sa ostalim programima. 

Danas pretežno ilustrator, Strahinja Todorović je prvi put krenuo da se bavi dizajnom 2008. praveći potpise ljudima na forumima. Profesionalno je od 2011. radio u Comtradeu i Comtradeovoj ćerci-firmi, Internet Group, kao web dizajner. Godinu dana kasnije kreće da radi na daljinu za britansku firmu Sentinel kao lead dizajner, najpre na interfejsu a posle intenzivnije na UX dizajnu.

Kako nam kaže, ilustracijom se bavi dugi niz godina najviše iz ljubavi prema samim tehnikama ilustracije i eksperimentisanjem sa alatima koje pružaju programska okruženja u kojima radimo.   Najviše inspirisan geometrijom i geometrijskim oblicima, pre nešto više od godinu dana je krenuo da se oprobava u 3Du i posle u animaciji, tj. motion graphics polju u kojoj sve stvari sa kojima je do tada radio, sada može da sklopi u nešto na mnogo višem nivou.

Dakle, Strahinja će da crta uživo koristeći različite tehnike u illustratoru, odgovara na vaše predloge i pitanja, a usput će porediti i rad između photoshopa/illustratora/after effectsa. Prisustvo meetupu je besplatno, sve što treba je da se prijavite na ovom linku  i vidimo se u ponedejak, 1. februara od 18h u Startit Centru (Savska 5).

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR