droidcon Zagreb

27.04.2016. – 29.04.2016.

Droidcon Zagreb, najveća Android konferencija jugoistočne Evrope, održaće se od 27. do 29. aprila 2016. u hotelu Antunović u Zagrebu. 

 

Droidcon Zagreb je deo niza globalnih droidcon konferencija koje se u svetu održavaju od 2009. godine, a prve dve droidcon konferencije organizovao je međunarodni tim Android entuzijasta u Berlinu i Londonu. Od tada se ovakav format konferencija ubrzano proširiopo svetu. Posebnost droidcona je ta što je ujedno sklop niza konferencija, kao i mreža programera na globalnom nivou. Droidcon konferencije se fokusiraju na inovacije, najbitnije novosti iz Android sveta, kvalitetna predavanja iz različitih delova Android sistema – razvoj, primenu rešenja, proširenu stvarnost, poslovna rešenja i igre.

Na prvom droidconu Zagreb 2015., održanom krajem aprila, predstavilo se preko trideset inostranih i regionalnih govornika, stručnjaka vodećih svetskih kompanija kao što su  FacebookIntelVodafoneSpotify, i mnogih drugih, a konferencija je okupila više od 400 učesnika.

Nakon velikog uspeha prve droidcon Zagreb globalne konferencije, odlučeno je da će droidcon Zagreb ostati jedina Android konferencija u regiji. Na droidconu Zagreb 2016. će se predstavljati predavači iz globalnih kompanija poput  GrouponShazamGoogleJetbrainsPaypalGradle, a konferencija će imati i izlagački prostor u kojem će kompanije predstavljati svoj rad i inovativna rešenja. S obzirom da se publika droidcona sastoji od vrhunskih programera i dizajnera, ovo je odlična prilika za upoznavanje kvalitetnih potencijalnih poslodavaca, ali i za upoznavanje potencijalnih klijenata.

Osim toga, droidcon će voditi zanimljive događaje poput Barcampa i Hackatona, a glavne teme će, između ostalog, biti Android u automobilima, “pametne” kuće, upotreba nosivih uređaja.

droidcon Zagreb održava nemačka Android consulting firma Troido d.o.o. koja ima filijale u Holandiji i Hrvatskoj.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane predavače i potencijalne partnere da učestvuju na ovogodišnjoj konferenciji, a karte za droidcon još uvek možete kupiti po Early Early bird ceni putem sistema Entrio.

Više informacija potražite na zvaničnoj stranici droidcon Zagreb.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR