E-trgovina 2014

15.04.2014. – 17.04.2014.

Četrnaesta konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju E-trgovina 2014 održaće se na Paliću od 15. do 17.aprila. Konferencija posvećena popularizaciji elektronskog poslovanja u Srbiji okupiće domaće i inostrane stručnjake iz ove oblasti sa ciljem da učesnicima omogući analizu trenutnog stanja, kao i da ukaže na moguće pravce daljeg razvoja elektronskog poslovanja. 

Teme

Tematske oblasti koje će se obrađivati na trodnevnoj konferenciji su: B2B i B2C e-commerce Internet marketing, Online PR, SEO, Social Media, Enterprise 2.0, Pravni aspekti elektronskog poslovanja, Platne kartice i sistemi plaćanja na Internetu, Sistemi zaštite el.transakcija na Internetu, E-banking, Brokersko poslovanje na Internetu, Uloga osiguranja u procesu e-trgovine, Upravljanje procesima dostave robe i M-commerce odnosno M-payment.

Paneli

Ove godine predviđeno je održavanje 7 tematskih panela:

• Platne kartice i naplata na internetu –Predstavnici banaka izneće svoja iskustva i probleme u vezi sa mogućnostima naplate na internetu.
• Nedostatak e-novca u Srbiji – Zakon o platnim uslugama –Problemi sa uspostavljanjem domaćih e-wallet sistema online naplate i načini kako da se što pre dođe do načina da se maksimalno liberalizuje pojava savremenih sistema online naplate u Srbiji.
• Aktuelni problemi i rešenja u oblasti dostave roba preko interneta – Problemi i moguća rešenja u oblasti e-logistike.
• Aktuelno stanje e-advertajzing tržišta u Srbiji –Potrebe, želje i problemi koji će omogućiti da predstavnici medija, advertajzing agencije i oglašivači u lancu e-oglašavanja imaju zadovoljavajuće efekte od svog posla.
Online PR 2014. –Aktuelna situacija na tržištu usluga iz oblasti odnosa s javnošću na internetu.
• Internet kao šansa za zapošljavanje i samozapošljavanje –Cilj panela je da predstavljanjem uspešnih ovdašnjih preduzetnika pokaže da se posao može pronaći radom na internetu.
• Startapi i investiranje u internet projekte – Finansiranje novih internet kompanija iz perspektive investitora.

Radionice

Ovi workshop-ovi su osmišljeni tako da za fokus imaju prikaz praktične primene iz konkretne oblasti za unapređenje e-trgovine, odnosno adekvatni su za e-trgovce u slučaju uspostavljanja i vođenja online prodavnice. Za sada su najavljena dva specijalizovana workshop-a sa primerima iz prakse iz sledećih oblasti:

• Optimizacija za pretraživače (Search Engine Optimization – SEO)
• Oglašavanje po sistemu plaćanja po kliku (Pay-Per-Click oglašavanje – PPC)

Predavanja

Celokupan program konferencije kreiran je  kombinacijom samostalno kandidovanih predloga predavanja kompanija i predavanja po pozivu. Neka od predavanja na ovogodišnjoj E-trgovini iz različitih oblasti poslovne primene interneta su:
• Uticaj performansi web stranica na posetu: upotreba Gear5 alata za praćenje i optimizaciju – Infostud
• Internet agregacija – plaćanje karticama na Internetu – Branislav Popović, direktor i Đorđe Šašković, specijalista prodaje, eMS
• Analiza pravnog okvira EU u oblasti pružanja usluga informacionog društva (Direktiva o elektronskoj trgovini) i prikaz usaglašenosti zakonodavstva RS – Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija
• Sistemi plaćanja na Internetu: svetski i domaći trendovi – Limundo d.o.o., Hristina Vidanović

Strartup Track

Ove godine uveden je specijalizovani deo konferencije posvećen internet startap kompanijama i investicijama u online startape koji će se sastojati iz tri dela:

1. Panel diskusija koja će prikazati mišljenja investitora o stanju i mogućnostima investiranja u internet startape u Srbiji i regionu.
2. Predstavljanje četiri pozvana startup projekta u različitim fazama razvoja i potrebama za investiranje.
3. Mini Mentoring Session od strane prisutnih investitora koji će javno dati savete za sve predstavljene startup projekte na koji način da poboljšaju svoje predstavljanje u kontekstu potreba investitora da bi se odlučili za početak pregovora o eventualnim investicijama.

Speed Networking

Speed Networking  je događaj na kojem prijavljeni učesnici konferencije imaju mogućnost da za kratko vreme razmene kontakt podatke i kratku informaciju o svom poslu,  i eventualno uspostave saradnju nakon ovog događaja.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR