Januar 23

Formular.rs - E-uprava od naopačkeCentar za razvoj interneta i Formular.rs organizuju okrugli sto: „Koliko još do elektronskog šaltera” u galeriji O3one, 23. januara od 12 časova, u okviru koga će biti održana i dodela nagrada za pobednike konkursa „Urgencija”. Učesnici okruglog stola će govoriti o razvoju e-uprave u Srbiji, mogućnostima da građani doprinesu ubrzanju ovih procesa, sa pogledom na iskustva iz regiona i Evropske unije.

 

Update: pogledajte izveštaj sa okruglog stola i dodele nagrada.

Na okruglom stolu će učestvovati:

  • Slobodan Marković, specijalni savetnik u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo,
  • Slobodan Vučković, direktor Zavoda za informatiku i Internet RS,
  • Branislav Dobrosavljević, CIO, Agencije za privredne registre i
  • Đuro Vojnović, direktor Centra za informatiku i elektronsko poslovanje PKS.

Okrugli sto se održava u Galeriji O3one, Andrićev Venac 12, 23. januara 2009. od 12 časova. Nakon okruglog stola biće proglašeni pobednici nagradnog konkursa Urgencija, građani koji su u poslednjih mesec dana uneli na sajt Formular.rs najveći broj procedura za dolaženje do dokumenata. Prvo mesto osvaja: flašu viskija, čokoladu od 300g sa lešnicima i 200g kafe.

Posle dodele nagrada bice kratka demonstracija unošenja teksta na sajtu www.formular.rs.

Projekat Formular.rs omogućava građanima Srbije da brže, efikasnije i uz manje stresa obave poslove vezane za državnu administraciju. Ideja projekta jeste da građani mogu na jednom mestu da saznaju kako izgleda procedura za pribavljanje dokumenata (od vađenja lične karte ili vozačke dozvole do registracije firme i građevinskih papira), koji su koraci, potrebni papiri, gde ih naći i kako najbrže obaviti taj posao.

Projekat je zamišljen kao zajednička aktivnost građana i preduzeća u Srbiji sa ciljem da se skrati put do dokumenata, kao i redovi ispred šaltera, a poboljša komunikacija sa državnim institucijama.

Korisna adresa

www.formular.rs

Share and Enjoy:

Tags: , ,