Po mesecu:  februar »  mart »  april »    
Februar 17April 30

Web Fest je prvi regionalni festival sa ciljem promocije upotrebe Interneta kod najšireg kruga ljudi. Sastoji se od takmičarskog dela – glasanja za najbolje regionalne web projekte, kao i od promotivno-edukativnih aktivnosti… Svaki posetilac sajta može predložiti neograničen broj sajtova koji se svojim sadržajem obraćaju regionu (SR, HR, CG, BIH, MK, SLO).

Detaljnije »

Mart 2

LUGoNS u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 2. marta 2009. godine u 19h organizuje tribinu sa temom “Anonimnost na Internetu” u LUGoNS laboratoriji (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad). Ovo predavanje ima za cilj da informiše i objasni zašto je privatnost toliko bitna u vremenu u kojem živimo, kao i da predstavi razne tehnike koje postoje da bi zaštitili svoju privatnost na Internetu.

Detaljnije »

Mart 5

Web::Strategija 4 - Izgubljeni u kontekstuČetvrta Web::Strategija, konferencija o internet marketingu, sa temom kontekstualnog oglašavanja, održaće se u Zagrebu, u Hypo EXPO XXI centru 5.marta 2009. i pružiće edukaciju i informacije o najnovijim trendovima kontekstualnog oglašavanja.

 

Detaljnije »

Januar 31April 15

RAF Challenge je informatičko takmičenje sa zadatim temema na koje učenici srednjih škola treba da naprave aplikaciju – program ili prezentaciju. Radova na temu Univerzijade, Nikole Tesle, istorje računarstva, savremenih bežičnih komunikacija ili ekskurzije za pamćenje (!?) treba poslati najkasnije do 15. aprila 2009. godine, a najbolje očekuju vredne nagrade.

Detaljnije »

Januar 15Maj 1

Fakultet informacionalnih tehnologija i ove godine organizuje takmičenje FIT eMaster, koje predstavlja nadmetanje učenika IV razreda srednjih škola u Srbiji u izradi Web prezentacija i softverskih aplikacija. Nagrade će se dodeliti u dve discipline – za najbolju veb baziranu aplikaciju, i za najbolji vizuelni utisak. Prijavljivanje je već počelo, rok za predaju radova je 1. maj 2009. godine, a objavljivanje pobednika je zakazano za 9. maj 2009. godine.

Detaljnije »

Mart 8Mart 11

YU INFO međunarodna naučno-stručna konferencija će ove godine po 15. put okupiti stručnjake iz različitih oblasti informaciono komunikacionih tehnologija (ICT) iz zemlje i inostranstva. YU INFO se održava na Kopaoniku, od 8. do 11. marta 2009. godine. Ove godine, pored Konferencije i kompanijskih prezentacija rešenja, na programu če biti i 2 panel diskusije: Panel diskusija ICT lidera iz Srbije i Panel diskusija o mogućnostima i izazovima učestvovanja na EU projektima.

Detaljnije »