Po mesecu:  april »  maj »    
Maj 6Maj 8

Dani otvorenih računarskih sustava / Hrvatska konvencija korisnika Linuxa (DORS/CLUC) 2009 u organizaciji Hrvatske udruge Linux korisnika (HULK) i Hrvatske udruge za otvorene sustave i Internet (HrOpen) će se održati od 6. do 8. maja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (Unska 3) u Zagrebu. Prva dva dana će biti konferencijskoga tipa, dok će treći ispuniti poludnevni seminari i radionice stranih i hrvatskih predavača.

Detaljnije »

Maj 12

Društvo za informatiku Srbije Društvo za informatiku Srbije u saradnji sa Beogradskim sajmom organizuje naučno-stručni skup Informatika 2009 – “Novi trendovi u razvoju informacionih sistema“. Skup će se održati 12. maja 2009. godine (početak u 11h) na Beogradskom sajmu u hali XIV (Velika sala), a cilj skupa je da okupi stručanjake i korisnike iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija radi prezentacije novih trendova u razvoju informacionih sistema i razmene praktičnih iskustava u ovoj oblasti.

Detaljnije »

Maj 14Maj 15

Seedcamp LjubljanaZanimljiv događaj koji će okupiti 20 najboljih tehnoloških i web starupa jugoistočne EvropeMini Seedcamp će se održati u Ljubljani 14. i 15. maja 2009. godine. Prijave za učešće su do 27. aprila u ponoć (noćas!!!).

Detaljnije »

Maj 8

JavaSvet – otvorena Java zajednica 8. Maja 2009. godine u 18:30 u Kulturnom Pogonu KST-a organizuje prvi workshop na temu Java Enterprise tehnologija. Biće reči o višeslojnoj arhitekturi i o savremenim tehnologijama koje se koriste u svakom od slojeva: od Struts2 preko Spring do Hibernate. Predavanje je zamišljeno kao interaktivno.

Detaljnije »

Maj 4

LUGoNS u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 4. maja 2009. godine u 19h organizuje predavanje o besplatnim grafičkim alatima za GNU/Linux u LUGoNS laboratoriji (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad). Predavanje je bazirano na dvogodišnjoj primeni Ubuntu Linux-a i besplatnih grafičkih programa u profesionalnom bavljenju WEB dizajnom, GUI dizajnom i ilustracijom, a ulaz je slobodan.

Detaljnije »

Maj 5

OracleKompanija Oracle organizuje Oracle Day 5. maja 2009. godine u Beogradu (Hyatt Regency Hotel – Kristalna sala, Milentija Popovića 5) sa početkom u 9:30h. Na ovoj konferenciji će biti predstavljena tehnološka i aplikativna rešenja kao i projekti na kojima je ova kompanija angažovana zajedno sa svojim partnerima i korisnicima Oracle proizvoda.

Detaljnije »

April 27April 29
Maj 12Maj 13

YU Build i USAID Projekat za razvoj konkurentnosti organizuju obuku “Upravljanje IT projektima” koja će se održati od 27. do 29. aprila (I deo) i od 12. do 13. maja (II deo) 2009. godine, u Novom Sadu (Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu – Trg Dositeja Obradovića 7). Obuka je namenjena onima koji vode IT projekte, ali i ostalima koji u IT projektima učestvuju, uz predviđenu podršku za PMP i CAPM sertifikaciju.

Detaljnije »

Maj 20

Kompanija Pavlovic Consulting organizuje drugi međunarodni INTEL software Seminar, koji će se održati 20. maja 2009. godine u Beogradu (Sava centar) pod nazivom „The benefits of INTEL software network“. Seminar će voditi g.din Edmund Preiss – Business Development Manager za Evropu, g.din Bast Heinz – razvojni softver inženjer u Intelu, i g.din Zoran Pavlović, predsednik kompanije Pavlovic Consulting.

Detaljnije »

Maj 20

Kako će IT sektor pregurati globalnu finansijsku krizu i kakav će ona uticaj imati na region jugoistočne Evrope neke su od tema kojima će se baviti konferencija Tržiste IT u jugoistočnoj Evropi, koju organizuje Ekonomist Media Group , 20. maja 2009. u hotelu Hajat.

Detaljnije »

Januar 15Maj 1

Fakultet informacionalnih tehnologija i ove godine organizuje takmičenje FIT eMaster, koje predstavlja nadmetanje učenika IV razreda srednjih škola u Srbiji u izradi Web prezentacija i softverskih aplikacija. Nagrade će se dodeliti u dve discipline – za najbolju veb baziranu aplikaciju, i za najbolji vizuelni utisak. Prijavljivanje je već počelo, rok za predaju radova je 1. maj 2009. godine, a objavljivanje pobednika je zakazano za 9. maj 2009. godine.

Detaljnije »