Po mesecu:  februar »  mart »
Decembar 6Maj 1

Fakultet informacionih tehnologija – FIT, Univerzitet „METROPOLITAN” u Beogradu, organizuje republičko takmičenje METROPOLITAN TALENTI za učenike IV razreda srednjih škola u Srbiji. Ovo je prilika za talentovane učenike da dođu do stipendija za studije po evropskim i američkim programima. Učenici se takmiče za nagrade u šest kategorija, do 1. maja 2010. godine, nakon čega će uslediti dodela nagrada.

Detaljnije »

Decembar 12Februar 28

Nakon prošlonedeljne najave Metropolitan takmičenja za srednjoškolce, i drugi relevantni računarski fakultet (RAF) organizuje takmičenje za istu ciljnu grupu. Ovog puta se radi o takmičenju u kategorijama “Prirodne lepote Srbije” (aplikativni program/prezentacija) i slobodna tema (Flash animacija/igrica) sa konkretnim nagradama i rokom za slanje radova do 28. februara 2010. godine.

Detaljnije »

Decembar 19Mart 31

Računarska gimnazija Smart iz Novog Sada po prvi put organizuje informatičko takmičenje za učenike osnovnih škola u izradi igrica na računaru, pod nazivom „Smart Game Developer“. U obzir dolaze sve vrste igrica, od kvizova, ukrštenih reči, osmosmerki, spajalica, pa do igrica u kojima se igrač kreće i sakuplja poene, pogađa određene ciljeve i slično.

Detaljnije »

Februar 18
Februar 23
Februar 25
Mart 9
Mart 23
April 6
April 20
Maj 4

Extreme d.o.o.Firma Extreme, domaći prodavac licenciranog softvera poznatih softverskih kuća, organizuje i 2010. godine u Beogradu nekoliko radionica koji za cilj imaju prezentovanje mogućnosti mahom Microsoft rešenja namenjenih korporativnom poslovanju. Ključne reči će i ovog puta biti upravljanje dokumentacijom, CRM, ERP, a za kraj se sprema i još jedna prezenacija NOD32 antivirus rešenja.

Detaljnije »

Mart 3Mart 6

Međunarodna konferencija YU INFO će se održati po 16. put na Kopaoniku od 3. do 6. marta 2010. godine. Ova tradicionalna konferencija čiji je zaštitni znak zimski ambijent će i ove godine okupiti široku publiku iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, koja će imati priliku da kroz formalna i neformalna druženja čuje primere iz prakse i razmeni iskustva. Ove godine su planirane i dve panel diskusije – Panel diskusija ICT lidera iz Srbije i Panel diskusija o mogućnostima i izazovima učestvovanja na EU projektima.

Detaljnije »

Mart 5Mart 6

Udruženje sudskih veštaka za informacione tehnologije – IT Veštak i Institut za poslovna istraživanja Univerziteta Singidunum organizuju treće naučno-stručno Savetovanje o zloupotrebi informacionih tehnologija i zaštiti 5. i 6. marta 2010. godine na Univerzitetu Singidunum, Danijelova 32, Beograd. Cilj Savetovanja je organizovano objedinjavanje, uvećavanje i širenje raspoloživih znanja i saznanja kroz njihovo prenošenje i razmenu o načinima i mogućnostima zloupotrebe informacionih tehnologija i zaštiti.

Detaljnije »

Mart 17Mart 19

Naučno-stručni simpozijum INFOTEH®-JAHORINA se održava i ove godine u hotelu Bistrica na Jahorini, u terminu od 17. do 19. marta 2010. godine. Ovaj simpozijum je posvećen primeni informaciono-komunikacionih tehnologija, te će učesnici moći da čuju predstavljanja radova velikog broja stručnjaka iz regiona, prevashodno sa fakulteta elektrotehničkog i IT usmerenja.

Detaljnije »

Mart 18Mart 19

U Zagrebu se 18. i 19. marta 2010. organizuje sedma Web Strategija pod nazivom Dobri developerski duh. Program Web::Strategije će biti podijeljen na “nedeveloperske” i tehnološke teme, a govoriće se o pristupu web developmentu od iskusnih web profesionalaca koji će otkriti neke svoje male poslovne tajne.

Detaljnije »

Mart 25

U Beogradu se 25. marta 2010. godine organizuje iFront Open Source konferencija koja se bavi prednostima i mogućnostima otvorenog koda kao koncepta. Ova jednodnevna konferencija je namenjena svima koji traže načine da smanje troškove poslovanja ili razvijaju web aplikacije aplikacije orijentisane ka webu. Planirano je i nekoliko panel diskusija, sa predavačima iz organizacija i firmi kao što su The Linux Foundation, PHP, Red Hat, Open Source Initiative i Canonical.

Detaljnije »

April 21April 23

Na Paliću će se od 21. do 23. aprila 2010. godine odžati 10. jubilarna konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju. Cilj konferencije je upoznavanje privrednika sa aktuelnim trendovima u oblasti e-poslovanja i mogućnostima da prikažu rešenja i iskustva primene u svom okruženju. Detaljnije »