Po mesecu:  maj »  jun »  jul »
Decembar 6Maj 1

Fakultet informacionih tehnologija – FIT, Univerzitet „METROPOLITAN” u Beogradu, organizuje republičko takmičenje METROPOLITAN TALENTI za učenike IV razreda srednjih škola u Srbiji. Ovo je prilika za talentovane učenike da dođu do stipendija za studije po evropskim i američkim programima. Učenici se takmiče za nagrade u šest kategorija, do 1. maja 2010. godine, nakon čega će uslediti dodela nagrada.

Detaljnije »

Mart 5Maj 1

Create the Future je takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije koje po treći put u našoj zemlji organizuje Siemens pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda.
Detaljnije »

Mart 20Jun 6

Udruženje novinara Srbije organizuje jedinstvenu školu veb novinarstva, kurs WebNovinar, koji se sastoji od 96 interaktivnih predavanja i praktičnih vežbi koje pokrivaju najvažnije teme potrebne za razvoj karijere novinara u novim medijima. Kurs će se održavati vikendima, od 20. marta do 6. juna 2010. godine i namenjen je novinarima, komunikolozima, studentima novinarstva i PR profesionalcima. Ove godine kurs podržavaju USAID i IREX.

Detaljnije »

April 29

Sastanak INETA user grupe će biti u četvrtak 29. aprila 2010. godine sa početkom  u 17h u prostorijama ETF-a u Banjaluci – sala 110 . Planiraju se dva predavanja koja će održati Spaso Lazarević i Igor Đerman.

Detaljnije »

April 29

Na dan izlaska nove inačice jedne od najpopularnijih Linux distribucija u svijetu, Ubuntu 10. 04. u četvrtak 29. 04. 2010. godine, Računarska sekcija KSET-a, u suradnji s Hrvatskom udrugom Linux korisnika te Udrugom Ubuntu korisnika u Hrvatskoj organizira Linux InstallFest.

Detaljnije »

Februar 18
Februar 23
Februar 25
Mart 9
Mart 23
April 6
April 20
Maj 4

Extreme d.o.o.Firma Extreme, domaći prodavac licenciranog softvera poznatih softverskih kuća, organizuje i 2010. godine u Beogradu nekoliko radionica koji za cilj imaju prezentovanje mogućnosti mahom Microsoft rešenja namenjenih korporativnom poslovanju. Ključne reči će i ovog puta biti upravljanje dokumentacijom, CRM, ERP, a za kraj se sprema i još jedna prezenacija NOD32 antivirus rešenja.

Detaljnije »

Maj 5Maj 7

I ove godine se, od 5. do 7. maja 2010. godine, održava 17. manifestacija Dani otvorenih računarskih sustava / Hrvatska konvencija korisnika Linuxa DORS/CLUC 2010, središnja i najstarija hrvatska manifestacija iz područja otvorenih sustava, operacijskog sustava GNU/Linux, normi u informatici i Open Source filozofije. Manifestaciju operativno i programski vode partneri Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK)Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HrOpen). Prvi dan bit će konferencijskoga tipa, dok će drugi i treći dan će ispuniti poludnevni seminari i radionice stranih i domaćih predavača.

Detaljnije »

Maj 5Maj 7

YU BuildU organizaciji konsultantske kuće YU Build, od 5. do 7. maja 2010. godine održaće se Obuka za trenere, koja (samo) naizgled nema nikakve veze sa tematikom ovog sajta. Posto smo u prethodne tri godine imali priliku da posetimo praktično sve relevantne IT konferencije, seminare i ostala offline dešavanja, možemo odgovorno da tvrdimo da postoji veliki broj ljudi koji svoje prezentatorske ili trenerske veštine uzima zdravo za gotovo, na štetu (i ponekad užas) posetilaca ili polaznika.

Detaljnije »

Maj 6Maj 7

U organizaciji Internet servisa Zaposlenje.org održava se seminar o upravljanju funkcionalnim testiranjem softvera 6. i 7. maja 2010. godine u Beogradu. Seminar pokriva oblasti vezane za organizaciju  i upravljanje testiranjem softvera i telekomunikacionih sistema, ali ne samo kroz jednokratno testiranje, već predstavlja metode koje omogućavaju efikasno testiranje „živog“ sistema koji se konstantno unapređuje.

Detaljnije »

Maj 9

Ubuntu lokalna zajednica Srbije organizuje promociji najnovijeg izdanja operativanog sistema Ubuntu 10.04, sa kodnim imenom Lucid Lynx, koje će se održati 9. Maja 2010. godine u Beogradu u Domu omladine (klik za mapu) sa početkom u 16 časova.

Detaljnije »

Maj 12

Društvo za informatiku SrbijeDruštvo za informatiku Srbije na Beogradskom sajmu organizuje naučno-stručni skup Informatika 2010 – “Novi trendovi u razvoju informacionih sistema“. Skup će se održati 12. maja 2010. godine (početak u 11h) na Beogradskom sajmu u hali XIV (Velika sala), a cilj skupa je da okupi stručanjake i korisnike iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija radi prezentacije novih trendova u razvoju informacionih sistema i razmene praktičnih iskustava u ovoj oblasti.

Detaljnije »

Maj 14

Pavlovic consultingSoftverska kuća „Pavlovic Consulting d.o.o“ organizuje Seminar „Projektovanje Informacionih Sistema pomoću UML-a i uspešno upravljanje IT Projektima“, 14. Maj 2010. godine u Beogradu. Kurs je namenjen projektantima softvera, šefovima IT odeljenja, kao i ostalim učesnicima u izradi softvera, studentima fakulteta na kojima se uči informatika.

Detaljnije »

Maj 14Maj 17

U organizaciji Tehničke škole „Nikola Tesla“ Šid i Računarskog fakulteta iz Beograda, uz podršku Narodne kancelarije predsednika Republike, Kancelarije za mlade Opštine Šid i Opštine Stari Grad, od 14. do 17. maja 2010. godine, u prostorijama Računarskog fakulteta održade se IT seminar „IT OpenDays 2010“. Odabrani učenici srednjih škola četvorogodišnjih obrazovnih profila iz Republike Srbije imade priliku da nauče korisne stvari iz oblasti računarskih tehnologija i komunkacija. U savremenim kabinetima kojima je opremljen Računarski fakultet predavači de pokušati da na interesantan i inovativan način edukuju učesnike seminara.

Detaljnije »

Jun 10

Nakon prošlogodišnje konferencije iFRONT koja je donela pravo osveženje na domaćoj sceni i pružila priliku da ovdašnja publika čuje aktuelne strane predavače, drago nam je što možemo da najavimo konferenciju iFRONT 2010, koja će se održati 10. juna 2010. godine. I ove godine osnovne teme će takođe biti vezane za Web, kao novu biznis platformu i moćnu marketinšku i PR alatku.

Detaljnije »

Septembar 28Septembar 29

U Zagrebu će se 23. i 24. marta održati Web Market konferencija o internet trgovini i internet poslovanju. Ove godine će konferencija imati regionalni karakter. Detaljnije »