EdIT11

04.07.2011. – 15.07.2011.

ComTradeComTrade već tradicionalno organizuje međunarodnu letnju školu programiranja pod nazivom EdIT – Education for Inovative Thinkers. Cilj letnje škole je da se mladim softverskim inženjerima koji poseduju osnovno teorijsko znanje pruži prilika da kroz praktičan rad razviju svoje veštine i pripreme se za uspešnu karijeru. Ove godine se EdIT održava u Kragujevcu (4.-15. jula 2011. godine, PMF) i Beogradu (18.-29. jula 2011. godine, ComTrade Technology Center).

 

Radeći na projektnim zadacima pod nadzorom iskusnih mentora, polaznici se navikavaju na realne uslove koji vladaju u jednoj visokotehnološkoj kompaniji i stiču neprocenjivo iskustvo koje kasnije mogu primeniti za napredovanje u karijeri.

EdIT je započeo još 1996. godine kao mali projekat sa svega 10 polaznika, da bi u proteklih deceniju i po izrastao u tradicionalni program obuke koji se održava svakog leta u nekoliko država u regionu (Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori). Tipično, letnja škola EdIT okuplja najbolje studente fakulteta i viših škola IT struke, ali od 2008. godine program je proširen tako da uključuje i studente ekonomskih nauka koji stiču znanja iz biznis analize IT rešenja. Protekle 2010. godine, više od 100 potencijalnih stručnjaka budućnosti pohađalo je letnju školu EdIT u Ljubljani, Mariboru, Sarajevu, Banja Luci, Podgorici, Kragujevcu i Beogradu, gde su mogli da nauče najsavremenije tehnike razvoja poslovnih rešenja zasnovanih na informacionim tehnologijama.

Tema “Sistem za podršku primarnom zdravstvu”

 • Scrum – Agilna metodologija razvoja softvera
 • Životni ciklus razvoja softvera
 • Timski rad
 • Razvoj višeslojne web aplikacije
 • Razvojno okruženje: SQL Server 2008, Windows server 2008, Visual Studio 2010
 • Tehnologije: .NET 4.0, WCF, ASP.Net MVC3
 • Test automatizacija: Selenium, SoapUI

Opis teme

Softver za podršku primarnom zdravstvu predstavlja softversko rešenje implementirano ASP.NET MVC 3.0 tehnologijom. Reč je o sistemu koji pacijentima, kao krajnjim korisnicima sa jedne strane, pruža mogućnost da putem web formi i online pristupa, izvrše zakazivanje poseta odabranom lekaru, kao i da doktori i administratori sistema iste te zahteve prihvate i daju odgovore, pretvarajući tako zahteve u termine, sa tačno određenim datumima i specifikama. Aplikacija za primarno zdravstvo obuhvata veći broj ambulantnih jedinica koje su centralizovne, pa je sistem uređen tako da u zavisnosti od logovanog korisnika prepoznaje role a samim tim i pristup delovima aplikacije.

Sistem je izmodelovan kao SOA rešenje i sadrži WCF servis koji pruža mogućnost cross platform rešenja, što omogućava da kasnije taj servis pruži usluge i drugim klijentskim aplikacijama urađenim u drugim tehhologijama (java, php, silverlight, flash, ajax…). Uz Scrum – agilnu metodu razvoja softvera koja će pratiti razvoj ove aplikacije, polaznici će imati prilike da se susretnu i sa alatima za automatsko testiranje softvera (Selenium, Soap UI, Load UI) i iste primene na novo implementirano rešenje I tako zaokruže čitavu priču razvoja jednog softverskog rešenja.

Registracija

Rok za prijavu je:

 • 26.06. za EdIT11 u Kragujevcu
 • 10.07. za EdIT11 u Beogradu

I ove godine broj polaznika na obe lokacije je ograničen. Selekcija će biti vršena na osnovu popunjene on-line prijave (prvi krug) i intervjua (drugi krug). Svi kandidati će, nakon izvršene selekcije, biti obavešteni o konačnim rezultatima.

Registracija za EdIT11 se obavlja online.

Lokacija

U julu mesecu 2011. godine EdIT otvara vrata na dve lokacije:

 • ComTrade Technology Center, Savski nasip br. 7, Beograd
 • Prirodno-matematički fakultet, Kragujevac

Kontakt

Za sve dodatne infomacije pošaljite mail na edit.rs@comtrade.com

Korisni linkovi

 

Autor: ITD Ekipa

2 komentara

13.06.2011. @ 23:58

Odlična stvar, ja sam bio i preporučujem! Ko ima pitanja, slobodno može da me kontaktira.

Marina Plakalović
24.06.2011. @ 11:46

Slažem se sa Milošem. Ja sam bila prošle godine i toplo preporučujem svima da se prijave. Zaista jedinstveno iskustvo i puno toga se nauči za kratko vreme.


DODAJ KOMENTAR