Edukacija o informacionim tehnologijama br2

16.04.2012.

ck13U Novom Sadu, 16. aprila 2012. godine od 17 do 20h u prostorijama Omladinskog centra CK13 održaće se drugi po redu događaj posvećen open source informacionim tehnologijama. Cilj događaja je da se prisutni upoznaju sa alternativnim sadržajem u oblasti IT-a, diskutuju, razmene ideje i možda doprinesu razvoju istih.
 
Infoteka, aktivistički prostor i biblioteka Omladinskog centra CK13 funkcioniše po etici “uradi sam” kako bi pribrižila alternativne sadržaje mladima, turistima, aktivistima, slučajnim prolaznicima i svima koji su radoznali da ih otkriju. Infoteka je mesto susreta sa ljudima koji bi želeli da se umreže, upoznaju, diskutuju, nauče i razmenjuju.

Planiramo tri edukativna dana kako bismo vam pokazali korisne, zanimljive aplikacije, pokrenuli vas da ih koristite i pokušali da okupimo grupu ljudi koja će sa nama nastaviti da razvija ovaj programski sadržaj u Infoteci.

Ono što treba da uradite je da budete spremni da delite svoje veštine, ponesete svoj laptop ili jednostavno zapisujete beleške. Moći ćete da isprobate sve aplikacije koje budu predstavljene. Prijavite se na besplatni program na: jelena.tipsin@ck13.org. (Ostavite svoje ime i prezime, svoju motivaciju za učešće).

Program druge edukacije: 16. april, od 17-20h. Program je besplatan!

  • Open source je otvoren za sve!
  • Linux, Distribucije Linuxa
  • Zeleni iz Androida radi na opensource
  • Cloud computing, šta to na oblaku pluta? Cloud computing i očuvanje životne sredine

Gosti predavači:

  • Žarko Živanov, član LugoNSa i predavač na Faklutetu tehničkih nauka u Novom Sadu
  • Vasilij Milošević, Srbodroid
  • Jovan Vidić, Codenious

Takođe, možete posetiti Infotekin blog na http://infostoreck13.wordpress.com/.

U okviru Infoteke funkcionišu: Aktivistički bioskop, Besplatna radnja, distro.

Infoteka CK13 je otvorena svakim radnim danom od 17 do 21h na adresi Omladinski centar CK13, Vojvode Bojovića 13, Novi Sad.

Korisni linkovi

Zvanični sajt centra.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR