Mart 8Mart 12

U okviru kampanje „Klikni bezbedno“ koju je pokrenulo sa ciljem zaštite bezbednosti dece na Internetu, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije će organizovati seriju edukativnih susreta za psihološko pedagoške službe, savete roditelja i zainteresovane nastavnike u osnovnim školama u Srbiji. U nedelji od 8. do 12. marta 2010. godine u prostorijama opštine Stari Grad biće organizovani edukativni susreti za predstavnike beogradskih osnovnih škola. Predstavnici zainteresovanih škola će pohađati po jedan edukativni susret u trajanju od 2 sata.

 

Cilj ovih edukativnih susreta je informisanje i edukacija svih onih koji se bave vaspitanjem i obrazovanjem dece o bezbednoj upotrebi Interneta. Nakon edukativnih susreta predstavnici škola bi trebalo da informacije i iskustva sa ovih predavanja prenesu dalje svojim kolegama, kao i roditeljima dece iz tih škola.

Predavači na edukativnim susretima biće predstavnici Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, stručnjaci iz Posebnog odeljenja za visoko tehnološki kriminal i referentni pedagozi. Pored predavanja stručnjaka, polaznici edukacija će imati priliku da čuju i iskustva nekih nastavnika.

Nakon edukativnih susreta u Beogradu, planirano je da edukacije budu organizovane i za predstavnike osnovnih škola u većim gradovima u Srbiji, u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Projekat edukacija o bezbednoj upotrebi Interneta trajaće do kraja ove školske godine, a realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Zainteresovane škole se mogu prijaviti za učešće u edukacijama putem sledeće i – mejl adrese [email protected]

Formular za prijavljivanje škola

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , ,

Autor: Vladimir Trkulja